Alcoa tar «kick-off» tirsdag

En ny resultatsesong sparkes i gang tirsdag. Analytikere tror på positive overraskelser.

FØRSTEMANN: Alcoa er første selskap ut - som vanlig - til å legge frem tall. Nå er det årets nest siste kvartal som står for tur. Dette er konsernsjef Klaus Kleinfeld.
  • Even Landre
Publisert: Publisert:

Amerikanske Alcoa legger tirsdag frem tall for årets nest siste kvartal.

Selskapet er som vanlig første ute av Dow Jones Industrial-medlemmene, og dermed er nok en rapporteringssesong offisielt i gang.

Flere kanoner følger på senere i uken; bankkjempen JP Morgan Chase og søkemotorselskapet Google.

Resultatene fra denne trioen bør gi en pekepinn på om selskapene har maktet å håndtere det økonomiske og politiske uværet - og hva dette har medført for både selskapenes og kundenes investeringsaktivitet.

Når det gjelder Alcoa har snittprisene på aluminium steget sammenlignet med samme fjorårsperiode, og dette vil gi selskapet markert resultatvekst i tredje kvartal, mener analytikere Bloomberg har snakket med.

Det er ventet et nettoresultat på 23 cents per aksje fra Alcoa, opp fra 0,09 dollar i samme periode året tidligere.

For selskapene på S&P 500-indeksen er det ventet en resultatvekst på 12 prosent i tredje kvartal, viser en undersøkelse fra Bloomberg.

- Gode selskapsresultater, eller overraskende «bedre enn ventet-resultater», vil virkelig bli en vinnende faktor i dette markedet. Dette er et marked som synes å være i salgsmodus, på et nivå som priser inn en mild resesjon, sier sjefstrateg Mark Luschini i Janney Montgomery Scott til Bloomberg.

AksjeLongname: Alcoa, Inc.Ticker: AAMarked: NYSOrganiasonsnummber: TSID: Trade time: 2011-10-07 22:00:00Last: 9.71Close: 9.88Periode: 1month

Tror på positive overraskelser
Analytikerne i Nordea tror amerikanske selskaper vil greie å overraske – tross svakere makroforhold og den finansielle uroen siden sommeren.

Det fremgår i en rapport mandag.

«Ett av få lyspunkter i år har vært at selskapsinntjeningen har steget friskt, og for amerikanske selskaper var den i andre kvartal på «all time high» for selskapene på den brede S&P500-indeksen», mener analytikerne i Nordea.

- Nå er det store spørsmålet om tredjekvartalsresultatene fra amerikanske selskaper kan overraske positivt, skriver meglerhuset, og påpeker at ledende industriindikatorer og konsumenttillit har falt videre etter sommeren.

For konservative
Det er ventet at inntjeningen vil falle noe fra forrige kvartal, skriver meglerhuset, men viser til at dette har også vært forventningen i samtlige av de 9 forrige kvartalene. Den forventningen viste seg å være for konservativ.

På det positive siden har de selskapene – 19 selskaper - som har «snikstartet» rapporteringen, i snitt levert bedre inntjening og resultat enn ventet.

«Samtidig har antallet resultatvarsler i forkant av rapporteringen (70) kun steget marginalt fra forrige kvartal (68). Dette indikerer at vi kan få nok en rapporteringssesong der amerikanske selskaper klarer å overraske på den positive siden» mener Nordea.

Norge
I Norge er det også klart for rapportering for tredje kvartal, men vi må vente litt før de store aktørene kommer.

Kjemikalierederiet Stolt-Nielsen kom allerede i forrige uke med rapport, mens tungløftrederiet Fairstar leverer onsdag, og I.M. Skaugen fredag.

LES OGSÅ: Kvartalsrush, bankuro og EU-toppmøte

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Alcoa

Flere artikler

  1. Disse bransjene vil gjøre det dårlig på Wall Street

  2. Tallslipp fra bankgigantene på Wall Street: Spår overskudd på 183 mrd.

  3. - Aksjer er ikke for dyrt

  4. Tre av fire overrasker – men likevel liten grunn til å juble

  5. Analytikerne spår 30 prosent resultatvekst