Bløffet traderen BBC og en hel verden?

Traderen sa han drømte om resesjon. Nå viser det seg at han kan være del av aktivistgruppen The Yes Men.

KONSPIRASJONSTEORI: Rykter svirrer nå om at traderen på BBC mandag faktisk var en aktivist.
  • Sverre Rørvik Nilsen
Publisert:

Mandag ble den ukjente, uavhengige traderen Alessio Rastani intervjuet på BBC News. I intervjuet sa Rastani ting om markedet ingen normalt sier på TV, og hans krasse uttalelser lyktes å gjøre TV-vertene målløse.

Både hans drøm om resesjon og det faktum at Goldman Sachs styrer verden har blitt møtt med stor skepsis.

- For meg betyr ikke dette noe. Jeg er en trader. Jeg bryr meg ikke om slike ting. Jeg er opptatt av å tjene penger på dette. Tradere bryr seg ikke om hvordan de skal fikse økonomien, vår jobb er å tjene penger på det, sier han.

- Jeg har drømt om dette i tre år. Hver kveld jeg legger meg, drømmer jeg om en ny resesjon.

- Dette er ikke tidspunktet hvor du skal vente på at politikere skal fikse alt. Politikere styrer ikke verden - Goldman Sachs styrer verden. Goldman Sachs bryr seg ikke om denne redningspakken, og det gjør heller ikke de store fondene.

Og Rastani har fått svært mye oppmerksomhet for sine kontroversielle uttalelser. E24 har i likhet med over 1000 forskjellige medier (ifølge Google News) skrevet sak om intervjuet.

The Yes Men

Men var han ekte?

Dagen derpå er det mange som har vanskelig for å tro på at noen kan være så kontroversielle og direkte i sitt syn på virkeligheten, og nettet florerer med kontrameldinger og påstander om at den angivelige traderen i virkeligheten er en aktivist.

Den mest utbredte teorien er at Rastani, hvis det er det han heter, faktisk er en del av aktivistgruppen The Yes Men. Gruppen spesialiserer seg på stunt som kan ligne mye på det infamøse BBC-intervjuet.

E24 har uten hell forsøkt å komme i kontakt med The Yes Men og BBC. BBCs Robert Peston har imidlertid skrevet følgende melding på Twitter:

«We spoke to the trader again this morning, & as far as we can tell he is a genuine independent trader, not a member of YesMen».

Meget like innslag

Her er et innslag fra 2004, på BBC, førte et intervju med en falsk talsmann for Dow Chemical til et verdifall på 2 milliarder dollar for Dow Chemical. Se intervjuet her:

Og så kan du sammenligne med det ferske intervjuet. Samme teknikker benyttes. Er det The Yes Men som står bak?

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. - Jeg ville bare ha oppmerksomhet, trading er en hobby

  2. - Finansfolk tar mer risiko enn psykopater

  3. - Goldman Sachs er giftig og destruktivt

  4. Goldman Sachs kan lære av Greg Smith

  5. Han gjorde tidenes investering - to ganger på rad