REC: Milliardtap for Rec

Rec tapte 1,1 milliard i tredje kvartal og advarer mot at de kan bli nødt til å reforhandle flere wafer-kontrakter.

UTFORDRINGER: Konsernsjef Ole Enger må se at aksjemarkedet mister troen på selskapet.
Publisert:

Rec

OSE

REC

leverer tirsdag som ventet markert dårligere tall for tredje kvartal i år, sammenlignet med fjoråret.

I forhold til foreventningene er tallene bedre enn analytikerne ventet på selskapets inntekter, mens driftsresultat og resultat før skatt er markert verre enn ventet.

Rec melder om et resultat etter skatt på minus 1.008 millioner kroner i tredje kvartal 2009, mot et overskudd på 1.246 millioner kroner i samme periode året før.

Resultat før skatt er minus 1,14 milliarder kroner - mens analytikere intervjuet av Reuters ventet et underskudd på minus 392 millioner kroner i snitt.

En nedskrivning fra delvis Rec-eide Sovello på 672 millioner kroner bidrar til det triste resultatet.

- Tredje kvartal var definitivt preget av et svakt marked med lave priser, sier konsernsjef Ole Enger på en presentasjon av resultatet tirsdag morgen.

Hva sier markedet? Følg aksjen fra klokken 09 på E24 Børs

Svakt marked

Solenergiselskapet venter ytterligere justeringer i waferkontraktene i 2010 dersom markedet forblir svakt.

Rec skriver i kvartalsrapporten at det ser noen tidlige tegn på forbedringer i markedet for solarmoduler, men at markedet generelt er svakt.

Rec gjentar at prisen på solarmoduler ventelig vil ligge 35 prosent under fjorårets nivåer.

Selskapet sier også at produksjonen på det amerikanske anlegget Moses Lake avhenger av oppstarten i årets fjerde kvartal.

Stygt fall

Finanskrisen har rammet Rec hardt, og nå er markedsbalansen endret i solprodusentenes disfavør. Produsentene har ikke volum nok til å skape lønnsom produksjon, mens kjøperne kan glede seg over lave priser.

Rec sluttet på 42,2 kroner aksjen mandag. Da Rec ble introdusert på Oslo Børs for tre år siden lå aksjekursen over 100 kroner. På toppen i 2007 hadde aksjen doblet seg til nær 260 kroner.

Les også:

Flere E24-nyheter

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om