Northland stanser alle operasjoner

Står med tom kasse, og styret stanser all aktivitet.

UTEN PENGER: Northland står uten penger etter at kreditorene tok arrest i bankkontoene.
Publisert:

I en børsmelding fredag kveld opplyser gruveselskapet Northland at kreditorene - har tatt arrest i selskapets bankkonti, noe som gjør at Northland står uten penger.

- Som en konsekvens av dette mangler Northland evnen til å gjøre noen betalinger. Styret har derfor idag besluttet å stanse alle bestillinger og mottak av varer og tjenester, skriver selskapet i børsmeldingen.

Gjennom helgen og videre ut i neste uke skal styret og ledelse forsøke å finne en løsning på den akutte pengemangelen - på «...både kort og lang sikt».

Fikk ikke penger

Northland varslet i en tidligere børsmelding fredag morgen at selskapet ikke lykkes med å få på plass et nytt lån på 362 millioner dollar.

Les også: Northland fikk ikke inn pengene

Forsøket med å skaffe de nesten to milliarder kroner startet allerede 7. mai. Men selv etter å ha forlenget budfristen to ganger, lyktes det ikke selskapet å få på plass den nye finansieringen.

Etter det mislykkede låneforsøket, varslet selskapet at det ville sikre videre drift gjennom et brolån på mer beskjedne 35 millioner dollar.

Dette var ikke nok for å berolige de andre lånegiverne, som gjennom Norsk Tlllitsmann - som overvåker obligasjonslån i Norge - tok over selskapets likvider fredag.

Det skjedde ifølge børsmeldingen etter møte mellom kreditorene fredag formiddag.

Trenger penger til gruve

Northland Resources har gjennom hele våren slåss med ryggen mot veggen, etter at selskapet i januar måtte innrømme at det har bommet stygt i sine budsjetter.

Gruveselskapet skal starte en malmgruve i Kaunisvaara i Nord-Sverige, men innså i januar at det manglet 2,4 milliarder kroner på å få fullført utbyggingen.

Ledelsen måtte innrømme at investeringsbehovet er langt større enn ventet, de løpende driftskostnadene likeså. Og i tillegg er prisen på jernmalm lavere enn budsjettert.

I februar måtte selskapet søke om konkursbeskyttelse.

Les også: Northland søker konkursbeskyttelse

Etter sjokkmeldingen i januar har aksjen falt med over 90 prosent, og arbeidende styreleder Anders Hvide måtte forlate selskapet i begynnelsen av måneden.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om