Norwegians resultat imponerer analytikerne

Analytikerne lar seg imponere over Norwegians resultat for andre kvartal.

PÅ PLASS: Her lander Norwegians første Boeing 787 Dreamliner på Oslo Lufthavn. At selskapet nå har fått i gang langdisanseflyvningene skaper en viss ro i for selskapet, mener analytikerer.
Publisert: Publisert:

- Vi trodde at de ville redusere kostnadene med 10 prosent, og nå kommer dette inn på 8 prosent samlet sett for flyselskapet, sier Eivind Sars Veddeng, analytiker i DNB Markets til E24.

Selv om Norwegian ikke nådde helt opp til meglerhusets forventninger om kostnadskutt, lar Sars Veddeng seg likevel imponere.

Fullere fly, lengre flydistanser og mer effektivitet ligger bak det sterke resultatet torsdag, mener han.

Tian Tollefsen, analytiker i SEB, er allikevel klar på hva som var det viktigste:

- Det beste med tallene er kostnadene. Vi visste på forhånd at omsetningen ville øke siden trafikktallene var så sterke, sier han til E24.

- Ser ut til å løsne

E24 skrev tidligere torsdag at Norwegian la frem solide tall for andre kvartal. Omsetningen økte over forventningene og Norwegian kunne vise til et sterkt driftresultat og kraftige kostnadskutt.

DNB Markets var tidlig ute med å vente positive tall allerede før tallene ble lagt frem klokken 08.25 torsdag morgen.

Aksjen dundret opp over 6 prosent fra start torsdag.

E24 BØRS: Følg aksjen

- Vi ble positivt overrasket over lavere enn ventet leasingkostnader og er veldig fornøyde med tallene. Aksjen har tidligere vært undertrykt, men dette ser nå ut til å løsne, sier Sars Veddeng i DNB Markets.

Anbefaler kjøp

Sars Veddeng legger til at det meste av usikkerheten til kostnadene på forhånd var relatert til langdistanseflyvningene og nye baser, men han forteller at kvartalsresultatet for langdistanse er overbevisende.

Kabinfaktoren for langdistanseflyene var i andre kvartal 96 prosent.

Han mener resultatet rettferdiggjør en opptur på 7 prosent på Børsen, og legger til at dette ikke er et ekstremt utslag for Norwegain-aksjen – som har fluktuert mye i det siste.

DNB Markets har en kjøpsanbefaling på aksjen med kursmål på 400 kroner aksjen.

Redusert usikkerhet

SEB-analytiker Tollefsen forklarer at det viktigste er at enhetskostnaden er ned og sier selskapet har redusert guidingen for inneværende år, nå som mye av usikkerheten rundt landistanse-oppstarten er redusert.

Selskapet økte i andre kvartal omsetningene med 27 prosent fra i fjor, og den internasjonale satstingen bidro til å redusere kostnadene med 9 prosent.

Tollefsen hadde på forhånd ventet et svært sterkt resultat fra lavprisselskapet, og sier børsoppturen på over 6 prosent torsdag fra start er rimelig, gitt markedets lave forventninger.

- Aksjen har nok fått litt hjelp av en svakere dollar i løpet av natten, men resultatet forvarer også helt klart stigningen alene, sier han, og legger til at han selv venter aksjen opp mellom sju og ti prosent torsdag på dagens tall, sier han.

LES OGSÅ: Aldri har flere flydd med Norwegian

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no