Handelsstopp i Northland

Gruveaksjen er stanset på Oslo Børs i påvente av melding fra selskapet.

INVESTORENE STILTE IKKE OPP: Gruveselskapet Northland lanserte 7. mai et forsøk på å hente 362 millioner dollar i obligasjonsmarkedet. Nå har selskapet avlyst planene.
Publisert:

Det fremgår i en melding fra Oslo Børs.

Tidligere i dag trakk Northland Resources tilbudet som skulle sikre det kriserammede gruveselskapet langsiktig finansiering.

Ifølge børsmeldingen som ble sendt ut like før børsåpning, har de mislykkes med å hente kapital i obligasjonsmarkedet.

Northland oppga samtidig at det har mottatt støtte for et nytt kortsiktig brolån som skal gi pusterom frem prosessen med å sikre langsiktig finansiering er fullført.

Denne består av en lånefasilitet på minimum 35 millioner dollar for en periode på tre måneder og skal finansiere det kortsiktige likviditetsbehovet.

- Fasiliteten er støttet av ledende skandinaviske investorer inkludert nøkkelleverandører, skrev Northland i meldingen.

LES OGSÅ: Northland fikk ikke inn pengene

Northland har vært i hardt vær siden de overrasket markedet med store økonomiske problemer i januar. Nærmest over natten falt verdisettingen av selskapet med nærmere 90 prosent på Oslo Børs.

Ifølge selskapet er det behov for nærmere 2,4 milliarder kroner for å sluttføre utbyggingen av malmgruven i Kaunisvaara i Nord-Sverige.

Det uventede behovet ble forklart med at driftskostnadene rundt oppstarten av gruven er høyere enn planlagt, investeringsbehovet er høyere og prisen på jernmalm er lavere enn anslått.

7. mai lanserte gruveselskapet et forsøk på å hente 362 millioner dollar i obligasjonsmarkedet.

Tegningsfristen ble senere forlenget til 17. mai, deretter ble tilbudet lansert på nytt med endrede betingelser, deriblant høyere rente og redusert volum, før fristen ble forlenget en gang til.

Aksjen ble like før børspausen omsatt for 0,34 kroner, ned 2,86 prosent.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no