Fall i tek-aksjer dro Wall Street ned

Fall i Apple-, Amazon- og Tesla-aksjene tynget Wall Street, dagen derpå etter Fed-møte.

En aksjetrader er på jobb på et julepyntet New York Stock Exchange denne uken.
Publisert:

Wall Street steg fra start torsdag, men halvveis i handelen surnet stemningen. Dow-indeksen strevde en stund med retningen, men bikket i minus før stengetid.

Klokken 22 ser det slik ut:

  • Dow Jones er ned på 0,09 prosent
  • Nasdaq er ned 2,47 prosent
  • S&P 500 er ned 0,88 prosent

Nasdaq-indeksen ble tynget av nedgang i en rekke teknologi-aksjer: Apple falt 3,9 prosent for dagen, Amazon falt 2,6 prosent, Microsoft falt 2,9 prosent og Tesla falt 5 prosent.

Aksjen til programvaregiganten Adobe falt hele 10,2 prosent, etter å ha lagt frem en skuffende kvartalsrapport, skriver CNBC.

– Det er en vridning mot mer økonomisk sensitive deler av markedet...og vi ser at styringsrenten skal opp, det har en tendens til å virke mot teknologiaksjer, sier porteføljemanager Paul Nolte ved Kingsview Asset Management til Reuters.

Nye signaler fra Fed

Utslagene kommer etter at USAs sentralbank, Federal Reserve, holdt rentemøte onsdag kveld. I etterkant varslet sentralbanken en kraftig nedtrapping av de månedlige støttekjøpene av verdipapirer. Kuttene er på 30 milliarder dollar i måneden, og starter i januar.

Nå kan støttekjøpene være utfaset rundt mars. Etter det forventer Fed å kunne begynne å heve renten igjen, som ble holdt i ro på onsdagens rentemøte.

– Nedtrappingen går vesentlig raskere nå. Hovedgrunnen er at inflasjonen er vesentlig høyere enn det Fed har sett for seg. De må nå adressere inflasjonen mer enn før. De vil ønske å komme raskere i gang med hevingen, sa seniorøkonom Knut Magnussen i DNB Markets til E24 etter at de nye prognosene ble lagt frem.

Onsdagens nyheter fra Federal Reserve ga frisk oppgang på New York-børsen samme dag. Men torsdag var det altså røde tall som dominerte det amerikanske aksjemarkedet.

Oslo Børs opp 2 prosent

Torsdag har Den europeiske sentralbanken holdt renten i ro, mens Bank of England har hevet renten til 0,25 prosent.

Ellers klatret de europeiske børsene gjennom dagen, i liket med de asiatiske børsene på morgenkvisten. Oslo Børs endte med kraftig oppgang, etter at  Norges Bank torsdag hevet styringsrenten. Hovedindeksen steg 2,08 prosent.

Prisen på nordsjøolje (brent spot) er opp 0,40 prosent for dagen, til 74,67 dollar per fat. Amerikansk lettolje (WTI spot) er opp 0,79 prosent til 72 dollar per fat.

Publisert:

Her kan du lese mer om