Netflix endte rekordhøyt på børs før Seinfeld går på lufta, mens Wall Street vinglet etter jobbtall

Det ble skapt mindre enn en tredjedel så mange jobber i USA i august som ventet. Fredag ble en dag i alle retninger på Wall Street.

Publisert:

Fredag endte de tre store indeksene i New York slik:

  • Dow Jones ned 0,21 prosent
  • Nasdaq opp 0,21 prosent
  • S&P 500 endte flatt

Før børsåpning kom «månedens viktigste tall», antallet jobber skapt utenfor landbruket i måneden før. Denne gangen skuffet jobbrapporten stort.

Analytikerne trodde det skulle bli skapt 725.000 nye jobber i august, men det virkelige tallet endte helt nede på 235.000.

– Med bakteppet i at sentralbanksjefen har sagt at nedtrappingen av amerikanske støttekjøp kan begynne allerede i år, er fredagens arbeidsmarkedstall, om noe, enda viktigere enn ellers, sa sjeføkonom Kjetil Martinsen i Swedbank i helgen.

Hvis sentralbanken ikke oppnår målet om «full sysselsetting», vil de heller ikke trappe ned støtten til økonomien.

– Sentralbanken i USA er alltid dataavhengig, og tallene som kom fredag klokka halv tre blir viktig for løpet mot nedtrapping av verdipapirkjøp, fortalte Martinsen.

Støttekjøpene presser de lange rentene ned, og etter nyheten om de dårlige jobbtallene hoppet renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner opp fire basispoeng.

Seinfeld kommer på Netflix i oktober

Netflix kjøpte rettighetene til komiserien Seinfeld for 4,5 milliarder kroner i 2019. Nå har Netflix endelig sluppet datoen serien blir tilgjengelig på Netflix.

1. oktober kommer Seinfeld på Netflix, i hele verden, skriver Hollywood-nettstedet Deadline.

Fredag steg Netflix-aksjen 0,34 prosent, til sitt høyeste nivå noen sinne.

Forrige gang Netflix-aksjen nådde en topp var i januar. Siden da har aksjen hatt noen turbulente måneder på børs, før oppgangen nå nylig. Kun i august økte aksjen med nesten 15 prosent.

Apple utsetter jakt på barneutnyttere

Apple har tidligere sagt at de vil gå gjennom brukere av Iphones bilder for å finne ut om noen har krenkende bilder av barn. Hvis selskapet fant ulovlige bilder, skulle de ta kontakt med myndighetene.

I dag utsetter Apple disse planene.

Fredag steg Apple-aksjen 0,42 prosent.

– Basert på tilbakemelding fra kunder, forskere, sivilsamfunn og andre har vi bestemt at vi skal ta oss tid til å samle mer tilbakemelding før vi tar i bruk denne funksjonen, sier selskapet i en uttalelse, ifølge CNBC.

Hewlett Packard faller etter kvartalstall

Like etter børsstenging i går kom teknologiselskapet Hewlett Packard med ferske kvartalstall. Selskapet endte med en inntjening på 47 cent per aksje, over ti prosent høyere enn forventet på forhånd, ifølge CNBC.

I løpet av dagen steg HP-aksjen 0,65 prosent.

Hewlett Packard vil nå gjenoppta tilbakekjøp av egne aksjer, etter å ha satt dette på en pause, ifølge Marketwatch.

Publisert:

Her kan du lese mer om