Oslo Børs dempet den kraftige nedgangen

Oljeprisen og børser verden over vendte nedover etter nye vaksineuttalelser fra Moderna-sjefen.

Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs endte dagen ned 0,59 prosent, etter en morgen med oljeprisnedgang og svekket kronekurs. Hovedindeksen var på det meste ned 1,8 prosent tirsdag.

Samtidig er prisen på et fat med nordsjøolje (brent) ned omtrent fire prosent for dagen til 70,8 dollar fatet. I løpet av handelsdagen bikket også oljeprisen under 70 dollar fatet for første gang siden august.

Det bidro til å tynge oljeselskapene Equinor og Aker BP, som etter å ha falt tungt på formiddagen endte med marginal oppgang for aksjene på henholdsvis 1,06 prosent og 0,03 prosent. Samtidig er tungvektere som DNB, Hydro, Mowi og Telenor i negativt terreng.

Samtidig ble dagens børsvinner Awilco Lng etter at flere meglerhus de siste dagene har tatt opp kjøpsanbefaling og jekket opp kursmålet på aksjen. Aksjen steg 19,61 prosent tirsdag, etter en oppgang på 14,61 prosent mandag. Så langt i år er aksjen opp 288,54 prosent.

Autostore-aksjen steg 8,2 prosent på Børsen. Det etter at Carnegie, Jefferies og JP Morgan starter dekning av Autostore med kjøp/overweight-anbefaling.

Også på børsene i Asia snudde det til nedgang tirsdag morgen, det samme skjer på Wall Street hvor pilene peker nedover.

Les også

Oljeprisen bikket under 70 dollar fatet for første gang siden august

Vaksinen trolig ikke like effektiv

Den globale nedgangen kommer etter at Moderna-sjefen Stéphan Blancet sa at vaksinen trolig vil være mindre effektiv mot omikron-varianten enn de tidligere variantene.

– Effektiviteten er ikke på det på samme nivå som vi hadde med delta, sier han til Financial Times.

Han sa også at det kan ta måneder før vaksiner mot den nye varianten vil være i produksjon.

Les også

Vaksine-sjef advarer om svakere effekt mot omikron

Tror vaksinenyhet trekker ned

Seniorstrateg Joachim Bernhardsen i Nordea Markets sa i løpet av handelsdagen at markedenes fall tirsdag hovedsakelig er grunnet uttalelsen fra Moderna.

– De sier den nye coronavirusvarianten trenger en ny vaksine, og jeg tror det er det som trekker ned, sa Bernhardsen til E24.

Bernhardsen pekte på at det betyr en lengre periode med tiltak, før man får vaksinert en større del av befolkningen.

– Det er mye usikkerhet nå, og markedene liker ikke det. Det er vel så mye usikkerheten som ligger bak, sier Bernhardsen og viser til dagens markedsfall.

Seniorstrateg i Nordea Joachim Bernhardsen.

Tallslipp fra SAS

I løpet av morgenen har SAS offentliggjort sine tall for tredje kvartal. Aksjene notert på Oslo Børs falt fra start, og har etter en snartur innom positivt terreng fortsatt nedgangen. Aksjen ligger nå ned 4,27 prosent.

Flyselskapet leverte et resultat på minus 744 millioner svenske kroner i regnskapsmessig fjerde kvartal, mot minus 2,57 milliarder på samme tid i fjor.

Inntektene gikk samtidig opp til 5,76 milliarder svenske kroner i kvartalet, fra 3,04 milliarder på samme tid i 2020.

Svenskekronen er omtrent lik den norske akkurat nå, slik at beløpene blir grovt regnet det samme i norske kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om