Kvartalsrapporter

Horisont Energi taper fortsatt penger

Horisont Energi tapte 16,4 millioner kroner etter skatt i første halvår, men sier det har nok penger til å jobbe med Barents Blue-prosjektet frem mot en investeringsbeslutning før slutten av neste år.

Administrerende direktør Bjørgulf Haukelidsæter Eidesen i Horisont Energi AS.
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

Horisont Energi ble notert på Euronext Growth i januar, og satser på produksjon av ren ammoniakk.

Ren ammoniakk produseres med hydrogen, som enten kan produseres gjennom elektrolyse drevet med fornybar energi, eller fra naturgass kombinert med CO₂-fangst.

Selskapet er fortsatt under utvikling og har ingen inntekter. Horisont Energi melder om et resultat etter skatt på minus 16,4 millioner kroner i første halvår.

Selskapet melder om at det har 117 millioner kroner i kontanter, og nok penger til å modne Barents Blue-prosjektet i Hammerfest frem til en investeringsbeslutning mot slutten av 2022.

Satser i Hammerfest

Barents Blue består av en fabrikk som skal produsere ammoniakk i stor skala basert på naturgass kombinert med CO₂-fangst. Dette anlegget skal kunne produsere 3.000 tonn ammoniakk hver dag.

Som del av prosjektet skal Horisont og Equinor også utvikle et CO₂-lager kalt Polaris.

– I løpet av første halvår av 2021 har vi innfridd våre løfter og posisjonert Horisont Energi som et europeisk selskap for ren ammoniakk og karbonlagring, og mer spesifikt posisjonert Barents Blue-prosjektet som et sentralt hydrogenprosjekt, sier Horisont Energi-sjef Bjørgulf Haukelidsæter Eidesen i en melding.

Selskapet har fått 10 millioner kroner av Enova for å gjennomføre en tidligstudie av Barents Blue-prosjektet.

I desember kunngjorde Horisont Energi en intensjonsavtale med Equinor om utviklingen av ammoniakkfabrikken i Finnmark, og investeringsrammen ble da oppgitt til 8–10 milliarder kroner.

Direktør Eidesen er største eier i Horisont Energi med 32,33 prosent av aksjene. Investor Øystein Stray Spetalen er også invovlert, gjennom Saga Pures eierandel på 11,62 prosent og Tycoon Industriers andel på 5,39 prosent.

Les også

Sandnes-selskap får med seg amerikansk gigant på laget

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kvartalsrapporter
 2. Horisont Energi
 3. Energi
 4. CO2
 5. Øystein Stray Spetalen
 6. Hammerfest
 7. Equinor

Flere artikler

 1. Equinor og Vår Energi vurderer gassrør til ammoniakkanlegg

 2. Yara inngår ny avtale om grønn ammoniakk i Japan

 3. Ammoniakkfabrikk i Sauda ett skritt nærmere

 4. Gjødselgigant vil forsyne skipsfarten med grønt drivstoff

 5. Oslo Børs falt for tredje dag på rad – fornybarselskap hoppet