Børsdagen

Shippingløft på rekordhøy Oslo Børs

Tungvekterne dro i motsatt retning, men ikke nok til å hindre Oslo Børs fra å notere to rekorder på like mange dager.

  • Martin Hagh Høgseth
  • André Haugen
Publisert:

Oslo Børs vinglet på starten av dagen, men endte opp 0,24 prosent til rekordhøye 1.207 poeng.

Som vanlig var flere av tungvekterne blant de mest omsatte, uten at de bidro til noen oppgang. Equinor, Yara og Norsk Hydro falt med mellom 0,5 og 0,8 prosent.

Kreftselskapet Nordic Nanovector klatret etter at selskapet på morgenkvisten meldte om et nytt samarbeid med University of Pennsylvania. Aksjen endte opp 5,71 prosent.

Silisiumprodusenten Rec Silicon meldte mandag kveld at det vil betale 95 millioner kroner i et forlik med Nordea. Kravet fra banken var opprinnelig på 150 millioner kroner, og var knytte til et erstatningslån selskapet hadde hos banken etter en konkurs i et tidligere datterselskap. Aksjen endte ned 0,44 prosent.

Shipping-oppgang

Flere shippingaksjer steg markant i løpet av dagen, etter at ABG Sundal Collier økte flere kursmål kraftig etter et analytikerbytte.

Meglerhuset peker ifølge TDN Direkt på at ratene for veldig store tankskip (VLCC) vil sette fart fra dagens nivåer til et gjennomsnitt på 40.000 dollar per dag neste år og 65.000 dollar per dag i 2024, gitt en håndterbar flåtevekst og en høy etterspørselsvekst.

Frontline ble oppgradert fra salg til kjøp og kursmålet ble jekket opp fra 40 til 131 kroner. Aksjen steg 3,57 prosent til 80,7 kroner.

Hunter Group ble oppgradert fra hold til kjøp og kursmålet ble jekket opp fra 2,3 til 5,7 kroner per aksje. Ved børsdagens slutt var kursen opp rundt fem prosent til 3,29 kroner.

Meglerhuset peker også på at økte tankrater også kan gi lignende trend for kjemikalietankere, og gjentar en kjøpsanbefaling for Stolt-Nielsen, mens kursmålet jekkes opp fra 130 til 220 kroner. Kursen endte opp 3,05 prosent til 135 kroner.

Også MPC Container Ships og Golden Ocean steg solid og var blant de mest omsatte aksjene. Disse endte opp henholdsvis 5,78 og 3,18 prosent.

Resultatfall for Entra

Eiendomskonsernet Entra kunne på sin side melde om resultatfall på morgenkvisten. Selskapets resultat før skatt endte på 1,19 milliarder kroner, en nedgang fra 1,35 milliarder kroner fra året før. På forhånd ventet analytikerne et resultat før skatt på 416 millioner kroner, ifølge TDN Direkt.

Det svenske eiendomsselskapet Balder varslet nylig at det vil legge inn et pliktig bud på alle aksjene i Entra. Entra-styret skriver i kvartalsrapporten at det vil gjennomgå betingelsene i tilbudet nøye når det kunngjøres, og senere komme med sine kommentarer til tilbudet. Entra-aksjen falt 0,19 prosent.

Det Kjell Inge Røkke-dominerte karbonfangselskapet Aker Carbon Capture steg seks prosent, etter at de meldte at de har blitt valgt som partner av Viridor ved fem anlegg i Storbritannia. Samarbeidet inkluderer å utforske installasjon av modulære CCUS-anlegg på fem Viridor avfall-til-energi-områder.

Les også

Fikk kjøpe aksjer med rabatt før milliardavtale: Mystisk aksjonær med rask gevinst i Teco 2030

Wall Street har åpnet i positivt terreng, og i natt var det positiv stemning på de asiatiske børsene der Hongkong-børsen steg mer enn én prosent.

– Asiatiske markeder har generelt fulgt Wall Street og fortsatte innhentingen, bortsett fra bekymring for den kinesiske økonomiske vekst som skader markedenes prestasjon, sier Edison Pun, senioranalytiker i Saxo Markets, ifølge Reuters.

Oljeprisen er omtrent flat på 84,21 dollar fatet i 16.30-tiden.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Oppgang på Oslo Børs – Link Mobility falt etter tallslipp

  2. Tungvektere og fly-opptur dro Oslo Børs i pluss

  3. Mini-comeback på Oslo Børs

  4. Oljekjemper dempet nedgangen på Oslo Børs

  5. Biotek og eiendom til topps på rekordhøy Oslo Børs