Milliardtap for Herbjørn Hansson-rederi i 2021

Fjerde kvartal ble en ny periode med tap for Nordic American Tankers, som dyttet underskuddet for helåret til over én milliard kroner. – Vi forventer at tankmarkedet gradvis vil bedre seg gjennom året.

Skipsreder Herbjørn Hansson er svært opptatt av utbytter, men de siste kvartalene har betalingene falt. I fjerde kvartal betalte Nordic American Tankers et utbytte på 0,01 dollar per aksje - som er 98. kvartal på rad.
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Slik endte fjorårets tre siste måneder for det New York-noterte tankrederiet Nordic American Tankers, der skipsreder og milliardær Herbjørn Hansson er toppsjef, styreleder og aksjonær:

 • Resultatet etter skatt landet på minus 21 millioner dollar, eller 188 millioner kroner, mot minus 29 millioner dollar i 2020.
 • Inntektene ble 23 millioner dollar, eller 206 millioner kroner, mot 16 millioner dollar i samme periode i 2020.

For 2021 som helhet ble tallene henholdsvis minus 119 millioner dollar og 67 millioner dollar. Det tilsvarer 1,1 milliarder kroner og 601 millioner kroner basert på nåværende valutakurs.

Selskapet eier 23 såkalte Suezmax-skip. Markedet for tankskip har vært svært tynget i kjølvannet av coronakrisen og tross brede forventninger om en opptur, er inntjeningen til skipene fortsatt laber.

– Global oljeetterspørsel nærmer seg nivåene fra før pandemien og oljeproduksjonen øker sakte, men sikkert. Vi forventer at tankmarkedet gradvis vil bedre seg gjennom året og nå et vendepunkt i utnyttelsen som kan skape et veldig interessant marked for vår flåte, kommenterer Hansson i rapporten.

Den gjennomsnittlige timecharter-inntjeningen i fjerde kvartal var på 10.100 dollar per dag, mot 5.800 dollar per dag i tredje kvartal.

Selskapet betaler et utbytte på 0,01 dollar per aksje for fjerde kvartal. Det siste året har det blitt gjort store kutt i utbetalingen til aksjonærene.

Slik var tredje kvartal for selskapet:

Les også

Tapte 400 mill. i tredje kvartal: – Bunnpunktet

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nordic American Tankers
 2. Wall Street
 3. Herbjørn Hansson
 4. Tankskip
 5. Shipping

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Inntjeningen mangedobles: – Investerer tungt i tankaksjer nå

 2. Bedre fra Frontline, men fortsatt tungt tankmarked: – Noe lettelse

 3. Fredriksens shippingkjemper klar for resultatilden: – Spinnvill utvikling

 4. Fredriksens tankgigant melder om frakttrøbbel for russisk olje

 5. Hunter posisjonerer seg for tankopptur: Øker skipenes spoteksponering