Dagen på Wall Street

Rekordrekken fortsatte på Wall Street etter Feds rentemøte

Indeksene på Wall Street fant retningen oppover etter at USAs sentralbank bekreftet nedtrapping av krisetiltak.

  • Ine Brunborg
Publisert:

Det var en avventende stemning da handelen åpnet på Wall Street onsdag ettermiddag, før USAs sentralbank Federal Reserve rundet av sitt rentemøte.

Da beslutningen kom klokken 19 norsk tid ble brede markedsforventninger innfridd, og de amerikanske indeksene fant retningen oppover. Slik ser bildet ut ved børsdagens slutt:

  • Dow Jones opp 0,29 prosent
  • S&P 500 opp 0,65 prosent
  • Nasdaq Composite opp 1,04 prosent

De tre indeksene løfter seg dermed videre oppover fra rekordhøydene sine.

Fed strammer inn

Nedtrappingen i Federal Reserves krisetiltak har altså vært kveldens store nyhet. I en uttalelse bekrefter sentralbanken at den skal kutte ned på støttekjøpene sine av verdipapirer med 15 milliarder dollar i måneden. Startskuddet går denne måneden, i november.

Fed har kjøpt verdipapirer i markedet for minst 120 milliarder dollar i måneden siden juni i fjor, for å stimulere økonomien etter viruskrisen.

Sentralbanken endret også litt i formuleringen sin om inflasjon. Fed har siden starten av pandemien sagt at inflasjonsmålet på to prosent er fleksibelt og at høy inflasjonen er forbigående. I dagens uttalelse heter det at inflasjonsnivået «er ventet» å være forbigående.

Les også

Den amerikanske sentralbanken starter nedtrapping av krisetiltak

Fed holdt for øvrig renten uendret på 0–0,25 prosent.

– Vår beslutning i dag om å begynne å trappe ned våre verdipapirkjøp innebærer ikke noe direkte signal om vår rentepolitikk, sa sentralbanksjef Jerome Powell på en pressekonferanse onsdag kveld.

Fed har tidligere varslet at den første rentehevingen etter pandemien kan komme mot slutten av neste år eller i begynnelsen av 2023. Men markedet har begynt å prise inn en tidligere heving, og venter at rentehevingen kommer til sommeren, ifølge Sparebank 1 Markets’ sjeføkonom.

Resultatsesongen fortsetter

Det kommer stadig en jevn strøm av kvartalsrapporter fra de amerikanske selskapene, og siden børsslutt tirsdag kveld har Lyft og CVS Health levert sine tall.

Aksjene steg henholdsvis 8,2 og 5,7 prosent onsdag.

Ellers har aksjen i spillprodusenten Activision falt tungt gjennom dagen, og avslutter ned 14 prosent. Nedgangen kommer etter at selskapet varslet at to spillanseringer blir utsatt, ifølge CNBC.

Ellers har en annen spillprodusent, Electronic Arts, og brikkeprodusenten Qualcomm levert tall etter stengetid. Begge aksjene stiger i etterhandelen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Dagen på Wall Street

Flere artikler

  1. Blandet på Wall Street: Dow Jones falt fra rekordhøyden

  2. Solid oppgang på Wall Street etter Feds rentemøte

  3. Den amerikanske sentralbanken starter nedtrapping av krisetiltak

  4. Asia-børsene stiger etter Fed trappet ned støttekjøp

  5. Bredt fall på Wall Street