Skuffende resultat fra Amazon

Netthandelsgiganten advarer om at fjerde kvartal vil bli dyrt på grunn av forsyningsproblemer og mangel på arbeidskraft. Aksjen faller tungt i etterhandelen.

Publisert:

Tallene blir alltid svært store når netthandelsgiganten Amazon presenterer resultater - og tredje kvartal er ikke et unntak, selv om resultatene var noe lavere enn ventet.

Amazons omsetning endte på 110,8 milliarder dollar i tredje kvartal, en økning fra 96,15 milliarder året før.

Samtidig faller resultatet til 3,2 milliarder dollar, nær en halvering fra samme periode i fjor. Resultatet per aksje endte på 6,12 dollar, ned fra 12,63 dollar i fjor.

På forhånd var det ventet at Amazon ville ha en omsetning på 111,81 milliarder dollar, med et resultat per aksje på 8,96 dollar, ifølge Bloomberg.

Amazon-aksjen faller rundt fire prosent i etterhandelen kort tid etter at resultatene ble sluppet torsdag kveld.

Ved inngangen til tredje kvartal trakk Amazon-gründer Jeff Bezos seg tilbake som toppsjef, og overlot sjefsstolen til Andy Jassy. Tallene som legges frem er dermed de første med Jassy som toppsjef.

Les også

Skal ha slått Bezos med kajakkåre – nå overtar han Amazon

Går inn i viktig periode

I forbindelse med tallslippet har det vært mest spenning i hvordan de globale forsyningsproblemene påvirker netthandelsgiganten, særlig inn i fjerde kvartal.

Årets siste kvartal er et svært viktig for netthandelsgiganten med store handelsdager som Black Friday og den enorme julehandelen.

Bank of America mente på forhånd at selskapets anslag for fjerde kvartal kunne bli lavere enn analytikerne ventet nettopp på bakgrunn av forsyningsproblemene.

Storbankens spådommer slo til når selskapet nå anslår inntekter på mellom 130 og 140 milliarder dollar neste kvartal. Analytikerne hadde på forhånd ventet at selskapet ville anslå inntekter på 141,62 milliarder dollar.

Les også

Facebook skifter selskapsnavn til Meta

– Det blir dyrt for oss

Jessy kommer samtidig med en stor advarsel i sine kommentarer til resultatet. Julekvartalet kommer til å bli dyrt for selskapet.

– I fjerde kvartal forventer vi å øke kostnadene med flere milliarder dollar våre forbrukermarkeder ettersom vi jobber oss gjennom arbeidskraftsmangel, økte kostander til lønn, globale leverandørutfordringer, samt økt frakt- og shippingkostnader. Alt samtidig som vi gjør hva enn som kreves for å minimere påvirkningen det har på kundene og partnere som selger i denne helligdagssesongen, sier Jessy i rapporten.

– Det vil bli dyrt for oss på kort sikt, men det er den rette prioriteringen for våre kunder og partnere, fortsetter toppsjefen.

Et lyspunkt i selskapets rapport er skytjenestene Amazon Web Services. Virksomhetsområdet leverer inntekter på 16,1 milliarder dollar, noe som var betydelig bedre enn analytikernes anslag på 15,4 milliarder dollar.

Alle de 60 meglerhusene som ifølge Bloomberg dekker Amazon hadde kjøpsanbefaling på aksjen før rapporten ble lagt frem.

Publisert: