Norwegian inngår avtale om å leie Boeing-fly

Flyselskapet har inngått en avtale om å leie opptil 13 Boeing 737–800 NG-fly.

Publisert:

Det skriver selskapet i en melding onsdag ettermiddag. Avtalen avhenger av godkjenninger og dokumentasjon.

– Utleieren er erfaren og har tidligere forhold med Norwegian, skriver flyselskapet uten å gå konkret inn på hvilket leasingselskap som nå skal leie ut fly.

Alle flyene skal etter planen leveres innen utgangen av første kvartal for å være klar til selskapets sommersesong. Leasingperioden er på mellom fem og åtte år, avhengig av flyenes alder.

For både kommende og neste vintersesong har flyene en såkalt «power-by-the-hour»-avtale som innebærer at Norwegian bare betaler for flyene når de brukes.

Les også

Oljeprisbykset rammer SAS og Norwegian hardt

Norwegian har også sikret seg muligheten til å bytte ut noen av flyene med nyere fly-modeller fra Boeing eller Airbus. Som skal sikre at flyselskapet kan benytte seg av mer miljøvennlige flymodeller.

Nyheten om leasingavtalen kommer bare timer før Norwegian torsdag morgen legger frem resultatene fra tredje kvartal.

Fra 1. oktober gjenåpnet Norwegian basene i Stavanger, Bergen og Trondheim. Det skjedde etter at selskapet hadde sett økt etterspørsel etter reiser i tiden etter Norge gjenåpnet.

Selskapet har tidligere også bekreftet at det vil øke flåten fra 51 til mellom 60–70 fly i løpet av neste år. Den nye avtalen sikrer at flåten kommer opp i 64 fly i løpet av første kvartal.

Les også

Norwegian fjerner alle begrensninger på bruk av cashpoints

Publisert:

Her kan du lese mer om