Kan sitte på «gullgruve» etter metallhamstring

Selskapet startet å hamstre aluminium for to år siden. Nå kan amerikanske sanksjoner og tollmurer resultere i kjempegevinst.

PRISBYKS: Aluminiumsprisen har skutt fart etter at USAs president varslet høye tollmurer og sanksjoner mot Russland.
Publisert:

For to år siden, da aluminium ble handlet til under 1.500 dollar per tonn, begynte Castleton Commodities å hamstre aluminium i stor skala.

Nå kan selskapet sitte på en «gullgruve», skriver Bloomberg.

Hamstringen resulterte i et lager på over 500.000 tonn av metallet. Castleton har nå varslet at det vil selge unna deler av råvarelageret.

Timingen kunne ikke vært bedre.

«Aluberg»

For i kjølvannet av amerikanske sanksjoner mot blant annet den russiske aluminiumsgiganten Rusal, og Donald Trumps straffetoll på metallet, har prisen på aluminium skutt i været.

Prisen er på over 2.500 dollar per tonn, det høyeste nivået siden høsten 2011, etter den bratteste oppgangen i markedet siden 1987.

Les også

Tror Trump-avgjørelse kan drive oljeprisen videre opp

Med dagens prisnivå kan «aluberget» til Castleton være verdt så mye som 1,5 milliarder dollar – rundt 11,7 milliarder kroner.

Lagerets størrelse er godt synlig på bilder fra Google Earths satellitter.

Russisk trøbbel

Det er frykt for tilbudssjokk etter at det ble kjent at Rusal, en av de aller største produsentene i aluminiumsmarkedet, stenges ute fra vestlige handels- og finansielle systemer som en del av sanksjonene mot Russland.

Selskapet produserte i fjor syv prosent av verdens aluminium. I markedet utenfor Kina har Rusal en andel på 17 prosent.

Metallprodusenten står også for syv prosent av verdens aluminaproduksjon, en innsatsfaktor i aluminiumproduksjonen, med anlegg i Irland og Jamaica.

Les også

– Vil fortsette å være ekstremt nervøst

Les også

Kina lover lavere toll på biler og åpnere økonomi

Les også

– Forhandlingstaktikk med høy risiko

Publisert:

Her kan du lese mer om