Langt svakere børsår for Ketil Skorstad i fjor

Investorens aksjeresultat mer enn halverte seg og kryptosatsingen gikk i minus i fjor. 

SATSER: Ketil Skorstad har tjent penger på Oslo Børs i ti år på rad.
Publisert: Publisert:

Den erfarne aksjeplukkeren Ketil Skorstad tjente nye millioner på sine investeringer fjor, men var langt unna sine mest lønnsomme år.

Resultatet før skatt i hans heleide investeringsselskap, Tigerstaden as, endte i 2018 på 29 millioner kroner, ifølge det nylig avlagte årsregnskapet.

Det er betydelig ned fra 74 millioner kroner året før. Fjoråret ble preget av et større aksjefall mot slutten av året som satte en støkk i en rekke investorers porteføljer.

– Året 2018 kan sees tilbake på som et år med høyt aktivitetsnivå i Tigerstaden, med fortsatt gode inntekter innen verdipapirhandel, selv med et sterkt fall i markedet i 4. kvartal, skriver Skorstad i årsberetningen.

Både i 2016 og 2015 tjente han over 100 millioner kroner på aksjeplukkingen sin.

De siste ti årene har 44-åringen nå innkassert i overkant av 400 millioner kroner på i hovedsak aksjer. Fjoråret markerer også ti år på rad med millionoverskudd.

Lite av pengene i banken

Børsfallet i fjor var som Skorstad flere ganger har spådd, sist overfor Dagens Næringsliv på denne tiden i fjor.

Han var da i gang med å bygge seg opp «krigskasse» for å stå imot børsfallet han ventet, men var tydelig på at det ikke var i hans natur å gjøre, ifølge avisen.

Regnskapet for fjoråret viser at han kun hadde tre millioner kroner i banken ved årsskiftet, som er ned fra 21 millioner kroner året før.

Skorstad eide børsnoterte aksjer for 352 millioner kroner ved utgangen av 2018, opp fra 297 millioner kroner samme tid i 2017.

– Plassert seg riktig i markedet

Oslo Børs har hentet seg inn etter fjorårets uro med en oppgang på rundt ti prosent.

Skorstad har ikke besvart E24s henvendelser tirsdag, men sier til Finansavisen at han ikke venter en kraftig korreksjon med det første.

– Tigerstaden har stor omstillingsmulighet når markedene før eller siden snur ned, skriver han i årsberetningen.

Han er også klar for å eventuelt møte det.

Les også

Norske børshaier og bitcoin-ekspert starter Norges første investeringsselskap for kryptovaluta

– Tigerstaden vurderer konsernets fremtid som god, og mener å ha plassert seg riktig i markedet for å kunne levere positive resultater fremover i tid, skriver Skorstad.

Aksjeplukkeren er kjent for å være aktiv i aksjemarkedet, ofte som såkalt «daytrader» som både kjøper og selger aksjer innenfor et lite tidsrom.

Satser på krypto

E24 har tidligere omtalt at Skorstad sammen med aksje-kompanjongen Kristian Lundkvist og kryptoekspert Torbjørn Bull Jensen også har startet med spekulasjon i markedet for kryptovaluta, gjennom investeringsselskapet Arcane Crypto.

Ifølge Dagens Næringsliv er denne satsingen nå trappet opp, og også spillmilliardær Morten Klein er med.

– Det har gått veldig bra til nå. Vi har tjent godt med penger i prosent og vi jobber nå med å skalere opp den infrastrukturen, sa Skorstad til DN i april i år.

Regnskapet for fjoråret viser imidlertid at disse pengene må ha blitt tjent i løpet av årets fire første måneder, med et underskudd på tre millioner kroner før skatt.

Arcane Crypto driver med avanserte tradingstrategier, samt utvikler og tar posisjoner i nye teknologier og oppstarten av nye selskaper. Ifølge regnskapet eide selskapet ved inngangen til året 27 Bitcoin, 7 Bitcoin cash, 93 Litecoin cash og 100 Ethereum.

Vedder på kursfall

Tigerstaden as satt ved årsskiftet på aksjer i blant annet Techstep, Panoro Energy, Nordic Semiconductor, Aker, BW Offshore, Aqualis, Hunter, Norwegian og TTS Group.

I år har Skorstad såkalt shortet det kriserammede offshorerederiet Solstad Offshore, der han samtidig har eid aksjer, som mest sannsynlig betyr at veddemålet har vært for å sikre seg.

Han har også sporadisk dukket opp som shorter av Thin Film Electronics.

Egenkapitalen til Tigerstaden var bokført til 286 millioner kroner ved årsskiftet, opp fra 263 millioner kroner i utgangen av 2017.

Selskapet realiserte i fjor gevinst på 140 millioner kroner. Samtidig ble det realisert tap på 79 millioner kroner. Skorstad hadde også et urealisert tap på 32 millioner kroner.

Tigerstaden mottok i fjor syv millioner kroner i utbytte fra sine investeringer.

Publisert: