Storebrand varsler coronasmell – venter halvert driftsresultat

Høy ledighet preger driftsresultatet og markedsuroen førte til finanstap. Likevel sikrer skatteinntekter et overskudd på 264 millioner.

Gorm Kallestad
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Det kommer frem i et resultatvarsel fra selskapet torsdag kveld.

«Storebrand fortsetter veksten i kjernevirksomheten med 7 prosent vekst valutajustert i administrasjonsinntekter, men grunnet skatteinntekter, Covid-19 og finansmarkedsuro kommer Storebrand til å rapportere resultater som avviker fra markedets forventninger for det første kvartalet», skriver selskapet i meldingen.

Selskapet venter at driftsresultatet for konsernet blir på 254 millioner kroner i første kvartal. Det vil i så fall være en nedgang fra 531 millioner kroner i samme periode i fjor.

Årsaken til dette er at forsikringsresultatene påvirkes negativt av arbeidsledigheten i Norge.

«Storebrand har gjennomført en fremoverskuende modellgjennomgang av den fremtidige utviklingen av den økonomiske situasjonen og har styrket reservene for alle forsikringsprodukter med uføredekning», skriver selskapet.

Finanstap

Selskapet forventer at driftsresultatet fra forsikringsdelen av virksomheten vil havne på minus 246 millioner kroner. Dette tilsvarer en combined ratio på 124 prosent i første kvartal. Til sammenligning hadde denne avdelingen et driftsresultat på 95 millioner kroner i samme periode i fjor.

Uroen i markedene vil også gi en tydelig påvirkning på resultatet. Finansresultatet for konsernet forventes å bli minus 588 millioner kroner i første kvartal.

«Konsernets finansresultat påvirkes negativt av markedsverditap primært på obligasjoner hvor kredittpåslagene øker», skriver selskapet.

Avkastningen i selskapsporteføljen til Storebrand Livsforsikring ble på minus 1,25 prosent i kvartalet.

Skatteinntekt

Samtidig kommer selskapet med en solid gladnyhet. På grunn av ny informasjon og tolkning av overgangsreglene for 2018 samt skattereduserende tap knyttet til valutasikring av det svenske datterselskapet SPP, varsler selskapet en solid skattegevinst.

Skatteinntekten på 717 millioner kroner bokføres i første kvartal.

Gladnyheten sikrer at selskapets resultat havner i pluss. Konsernets resultat etter skatt forventes å bli 264 millioner kroner. I fjor var resultatet til sammenligning på 494 millioner kroner.

Storebrand understreker at tallene ikke er reviderte, og at det kan skje endringer frem til kvartalsrapporten legges frem 30. april.

Meldingen fra selskapet

Her kan du lese mer om

  1. Storebrand
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Resultathopp for Storebrand

  2. Fred. Olsens cruiserederi tapte 206 millioner i første kvartal

  3. Rekordresultat for Gjensidige i andre kvartal

  4. Annonsørinnhold

  5. Svakere resultatvekst enn ventet fra Orkla

  6. Milliardresultat for Salmar i første kvartal