Børsdagen

Har tjent en kvart milliard på Kahoot på under to måneder

Kahoots himmelferd har fortsatt etter børsnoteringen i oktober og gitt solid avkastning for privatinvestor Jan Haudemann-Andersen. Analytiker Henriette Trondsen har Kahoot-aksjen blant sine favoritter i høst.

Privatinvestor Jan Haudemann-Andersen. Her med økonomidirektør Martin Kværnstuen og styreleder Eilert Hanoa.

Sindre Hopland
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Kahoots markedsverdi skjøt i været i perioden det var notert på det såkalte gråmarkedet, og etter at quiz-spill-selskapet i begynnelsen av oktober noterte seg på Oslo Børs’ markedsplass Merkur Market har himmelfarten tiltatt.

Samlet har selskapets markedsverdi steget rundt 2,5 milliarder kroner mens det har vært børsnotert, som har gitt flere aksjonærer betydelige papirgevinster.

Av privatinvestorene drysser det mest på Jan Haudemann-Andersen, som har vært blant Kahoots største eiere i rundt to år.

Les på E24+

Børskommentar: Show us the money, Kahoot

– Var underpriset

Allerede i oktober hadde milliardæren sikret seg en papirgevinst på rundt 500 millioner kroner, og siden har gevinsten på i underkant av to måneder økt med like under 250 millioner kroner.

Det basert på en aksjekurs mandag ettermiddag på 57 kroner.

Gjennom flere selskaper kontrollerer Haudemann-Andersen nå Kahoot-aksjer for 950 millioner kroner, opp fra 700 millioner kroner før børsnoteringen.

Han ønsket mandag ikke å kommentere børsutviklingen, men har tidligere kommentert investeringen sin slik overfor E24:

– Da vi først vurderte Kahoot, så vi hvor utrolig underpriset det var, og det var mye av grunnen til at vi først gikk inn.

Aksjekursen da Kahoot ble notert på gråmarkedet OTC i mai i fjor, var på 9,25 kroner, mens den mandag ligger på rundt 57 kroner.

Venter kraftig vekst

Så langt har Kahoot fått over 50.000 lærere inn på betalte abonnement, tilsvarende rundt en prosent av totalt fem millioner lærere som bruker selskapets løsning for lærere og skoler.

– Hvis man da igjen kan overbevise foreldre til å forstå at barna deres kan få bedre karakterer ved å bruke Kahoot, og ta en liten sum, kanskje en dollar i måneden for tjenesten, er oppsiden enorm, sa Haudemann-Andersen.

I år styrer Kahoot mot driftsinntekter på rundt ti millioner dollar. Det planlegger å vokse til over 50 millioner dollar i 2021, tilsvarende rundt 450 millioner kroner med dagens valutakurs. Det har fortsatt til gode å tjene penger.

På eiersiden i selskapet er også Jan Petter Collier, Tore Aksel Voldberg og Kristian Falnes.

Les også

Kahoot venter kraftig vekst: Skal femdoble omsetningen på to år

– En av aksjene jeg har hatt mest tro på i høst

Arctic Securities-analytiker Henriette Trondsen mener oppsiden i Kahoot-aksjen er større enn det nåværende nivået, og har et kursmål på 63 kroner, med en anbefaling til kundene sine om å kjøpe den.

Hun forklarer noe av den siste tidens kurshopp med at flere har fått øynene opp for selskapet etter børsnoteringen. Analytikeren tror også aksjen kan stige ytterligere fra kursmålet.

– Kahoot er en av aksjene jeg har hatt mest tro på i høst. Selv om aksjen er opp rundt 50 prosent siden jeg tok opp dekning i høst, ser jeg fortsatt oppside, påpeker hun overfor E24.

Hun forklarer at Kahoot har vist at veksten i brukere, med tilnærmet ingen markedsføring, fortsetter.

– Det er ganske unikt. Nøkkelen for at dette virkelig skal bli butikk på sikt er at de klarer å ta seg betalt og får transformert brukerne over på «premium»-abonnement, påpeker Trondsen i en analyse.

Samtidig skriver hun at flere globale internettselskaper ønsker å posisjonere seg innen utdanningssektoren og nå ut til brukere i den alderen.

– Dette inkluderer for eksempel Google Classroom, GAFE, iBooks author, iTunes U, Amazon Inspire, Office 365 for Education og Skype in the Classroom.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Kahoot
 3. Oslo Børs
 4. Jan Haudemann-Andersen
 5. Aksjelive

Flere artikler

 1. Henriette Trondsen øyner stor Kahoot-oppside

 2. Betalt innhold

  Tre eksperter: Dette er de beste IT- og teknologiaksjene nå

 3. Kahoot venter kraftig vekst: Skal femdoble omsetningen på to år

 4. Solid gevinst for kjendisinvestorer etter børsnotering

 5. Norske investorers Vaccibody-aksjer til værs etter milliardavtale