Børsdagen

Gassfraktrederier steg på negativ Oslo Børs

Resultatrush bidro til at Børsen steg i morgentimene, men utover dagen falt Hovedindeksen, og endte med nedgang.

Lise Åserud / NTB scanpix
 • Martin Hagh Høgseth
 • Tyra Kristiansen Stave
Publisert:,

Hovedindeksen steg fra start tirsdag, men ved stengning endte indeksen ned 0,36 prosen til 872,79 poeng.

Utviklingen kommer etter at det har vært god stemning i aksjemarkedet det siste døgnet. På Wall Street mandag kveld steg særlig reiselivsselskapene etter håp om at en vaksine kan være på trappene. I Europa er børsene i pluss tirsdag formiddag.

SAS stiger etter rekordtap

Resultatene fra børsselskapene var i fokus på morgenkvisten.

SAS leverte på morgenkvisten et rekordtap på mer enn to milliarder kroner fra mai til juli. Samtidig ble det kjent at 3,2 milliarder kroner rant ut av selskapets kontantbeholdning i samme periode.

Les på E24+

Økonom om børsfest: – Jeg skjønner meg ikke på det

Flyselskapets inntekter falt i samme periode fra 13,4 milliarder svenske kroner til 2,51 milliarder svenske kroner.

Selv om utviklingen og fallet er dramatisk for selskapet, endte inntektene og resultat før skatt likevel noe over det som var ventet fra analytikerne i danske Sydbank. De ventet en omsetning på 1,76 milliarder og et resultat før skatt på −3,0 milliarder.

Flyselskapets aksje steg 12 prosent i åpningsminuttene, og endte dagen opp 8,67 prosent til 6,65 kroner på Oslo Børs.

Rekordresultat førte til sterk oppgang

Etter at Reach Subsea klarte å sikre seg et rekordresultat i andre kvartal, klatret selskapet kraftig tirsdag. Det påvirker også North Energy som er største eier i selskapet.

Ved børsslutt er Reach Subsea opp 16,67 prosent til 1,75 kroner. Samtidig stiger North Energy 3,22 prosent.

Reach Subsea endte kvartalet med et resultat før skatt på 28 millioner kroner, en mangedobling fra fire millioner kroner i samme kvartal året før. Brutto driftsresultat (ebitda) steg samtidig fra 65,3 til 87 millioner kroner.

Magnora fortsetter samtidig oppturen etter at gevinster i finansmarkedet sikret et godt resultat i andre kvartal. Selskapets aksje steg 45 prosent mandag, og startet dagen med oppgang på rundt 12 prosent tirsdag. Utover dagen dempet stemningen seg til en oppgang på 0,29 prosent.

Det John Fredriksen-dominerte Avance Gas bykset opp etter en anbefaling fra meglerhuset SEB dagen før selskapet leverer tall for andre kvartal. Aksjen steg 18,57 prosent.

Les også

SAS med milliardunderskudd i sommer: Fylte kassen med nye kriselån

Lakseselskaper går hver sin vei

Oppdrettsselskapene Bakkafrost og Norway Royal Salmon presenterte også sine resultater på morgenkvisten. I tidlig handel på Oslo Børs gikk de stikk motsatt vei, men

Norway Royal Salmon steg 2,36 prosent etter at selskapet økte driftsresultatet med syv millioner til 120 millioner kroner i andre kvartal. Samtidig kuttet selskapet i sine prognoser.

Bakkafrost på sin side hadde et bratt fall i sitt operasjonelle driftsresultat som endte på 182 millioner danske kroner, etter en nedgang på mer enn 150 millioner danske kroner. Ved stengning er aksjen opp 0,45 prosent.

Oljeprisen stiger 1,29 prosent til 45,62 dollar fatet i 16.30-tiden. Utviklingen i oljeprisen påvirkes av at den tropiske stormen Laura er ventet å utvikle seg til en orkan før den treffer USA senere denne uken.

I løpet av morgentimene kom også fått fasiten for fastlandsøkonomien i andre kvartal. Tallene fra Statistisk sentralbyrå viste en nedgang på 6,3 prosent, noe som er det største fallet det statlige byrået noensinne har målt.

Rødt for tungvekterne

Equinor ble mest omsatt tirsdag, og endte dagen med en nedgang på 0,95 prosent. Bak på omsetningstoppen følger DNB, som gikk tilbake 0,35 prosent.

Hydrogenselskapet NEL sank 5,92 prosent på Børsen. Selskapet legger frem kvartalstall onsdag.

Les også

Tidligere TV-pianist Trond Myhre har tjent 25 mill. på én aksje i år: – Kan gå like raskt ned

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs
 3. Aksjelive
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Akers fornybarsatsinger steg på Oslo Børs

 2. Flatt på Oslo Børs - SAS steg over 16 prosent

 3. Nedgang på Oslo børs torsdag

 4. Annonsørinnhold

 5. Lite fall på Oslo Børs onsdag

 6. Oslo Børs snudde til pluss