Ullevål Hageby i Oslo: Husene du aldri får bo i

Drømmen om det søte liv i Ullevål Hageby er blitt et mareritt for mange.

Publisert:

Det er de vertikaltdelte husene, eller de ”ekte” Ullevål Hageby-husene som du bare kan glemme å innta.

Disse har mulighet til å bygge ut både kjeller og loft, og gir dermed bemidlede Oslo-folk den plassen de synes de fortjener.

Flere nyheter fra E24

Innavl

Du må nemlig bo i Hagebyen allerede for å komme i den fornemme klubben som kommer travende etter at budrunden er over og slår forkjøpsretten i bordet.

- Så godt som alle de vertikaltdelte husene blir kjøpt på forkjøpsrett. De første gangene husker jeg de som trodde de hadde fått huset gråt, og jeg var lei meg, jeg og. Men nå vet de fleste hva det går i, sier megler i DnB NOR eiendomsmegling, Anne Hillestad til E24.

LES OGSÅ:Her er boligmarkedets store fremtidsvinnere

Smalt mellomlegg

På det siste huset hun solgte var det flere som meldte at de ville bruke forkjøpsretten sin.

-Derfor er det også flere av de med forkjøpsrett som nå kaster seg inn i budrunden på de mest attraktive husene, sier hun.

De vet mer ansiennitetstunge naboer ellers vil snappe huset.

-Nå går leilighetene på rundt 100 kvadratmeter for 5–6 millioner kroner. Da er det veldig fristende å bytte over i et hus når påslaget ikke er mer enn 2–3 millioner, sier Hillestad.

LES OGSÅ:Gir Gjedrem skylden

Himmeltrappen

Skal du på død og liv flytte inn i dette området av Oslo, som opprinnelig ble bygget for at arbeidere skulle få bo litt landlig, må du derfor gjøre følgende.

1. Først kjøper du en leilighet i Hagebyen. En enkel leilighet i ett av murhusene rundt Damplass går i dag for opp mot 6 millioner kroner selv om de må totaloppusses.

2. Så er det bare å vente og håpe at alle med lenger ansiennitet enn deg og like god råd har kjøpt seg hus, eller gått heden.

3. Nå kan du få kloa i drømmehuset, til en pen sum.

Snarveien

Holder kontoen din på å sprenge bankhvelvet kan man selvfølgelig by så mye at selv de mest bemidlede Hageby-beboerne i små krypinn trekker seg.

Publisert:
Gå til e24.no