Tre nye styremedlemmer trekker seg fra Dof Subsea-styret

Styreleder Helge Møgster forventer nå at Dof Subseas andre største eier er på vei ut av døren.

Dof Subsea spesialiserer seg på å levere undervannsløsninger til olje- og gassnæringen.

Dof
Publisert:,

Styremedlemmene Neil Hartley, Ryan Zafereo and Alan Schwartz trekker seg fra styret til Dof Subsea, som er datterselskapet til det gjeldstyngede offshorerederiet Dof, ifølge en melding onsdag ettermiddag.

Disse har vært nominert til styret av selskaper kontrollert av fondet First Rerserve Fund, som eier 35 prosent av Dof Subsea.

– Regner med at de selger seg ut

Styreleder Helge Møgster ønsker ikke spekulere på årsaken til at de tre styremedlemmene trekker seg, men forteller at fondet over en lengre tid har ønsket å selge seg ut av selskapet.

– Jeg regner med at de nå kommer til å selge seg ut, sier han.

På spørsmål om de velger å kaste kortene på grunn av Dofs pressede situasjon, sier Møgster:

– Det kan godt hende, men det vil jeg ikke kommentere.

Han ønsker heller ikke kommentere hva et eventuelt nedsalg betyr for Dof Subsea.

Oslo Børs-noterte Dof eier de resterende 65 prosentene av Dof Subsea, som spesialiserer seg på å levere undervannsløsninger til olje- og gassnæringen.

Frederik Mohn trakk seg mandag

Dof sliter tungt i kjølvannet av oljesmellen i 2014, og arbeider for øyeblikket med en langsiktig refinansiering av sin netto rentebærende gjeld på over 20 milliarder kroner.

Mandag ble det også kjent at Dofs storaksjonær Frederik Wilhelm Mohn trakk seg fra styret i Dof og Dof Subsea med umiddelbar virkning.

– Jeg kjenner ikke til at dette har noen sammenheng, forteller Møgster, som sier at han ikke har snakket med Mohn etter at han trakk seg.

Mohn har ikke besvart E24s henvendelser denne uken.

Hans Olav Lindal og Kathryn Moore Baker går inn som erstattere i Dof Subsea-styret, opplyses det.

Børskommentar: Når Dofs partner trekker seg fra styret i datterselskapet, er det noe som skurrerDette er «gjeldsberget» til Dof i syv graferMotvillige banker kan gi lånetrøbbel for Dof