Trippelrekord på Wall Street etter fornyet handelshåp

Richard Drew / AP
Publisert:

Denne uken ble avsluttet med en ny rekordfest på Wall Street. Etter en positiv utvikling fra start, har alle de tre toneangivende indeksene satt nye rekorder fredag.

Rekordene kommer etter at Trump-rådgiver Larry Kudlow fredag uttalte at USA og Kina «nærmer seg» en avtale, ifølge CNBC.

Til tross for flere slike uttalelser tidligere, reagerer positivt på Kudlows uttalelser.

Slik endte rekordfesten i USA:

  • S&P 500 opp 0,77 prosent
  • Dow Jones opp 0,80 prosent
  • Nasdaq Composite opp 0,73 prosent

«Vi er endelig «nær» en handelsavtale med Kina, ifølge rådgivere i Trump-administrasjonen. Vent litt, var det ikke det de sa for en uke siden, to uker siden, og så videre? Var det ikke det de sa om en mye større avtale i april?» skrev Matthew Maley, sjefstrateg i Miller Tabak på fredag i en notis gjengitt av CNBC.

Wall Street har den siste tiden klatret opp til rekordnivåer, drevet av Den amerikanske sentralbanken Federal Reserves rentekutt og kvartalsrapporter som har slått forventningene.

Samtidig har usikkerheten rundt en handelsavtale mellom Kina og USA ført til et volatilt marked.

Helseaksjene steg nesten 2 prosent etter at Trump-administrasjonen ga ut en plan som tvinger sykehus og forsikringsselskaper å gi ut prisene de forhandlet frem. Unitedhealth, Humana og Nanaher steg alle over 4 prosent.

Tidligere fredag kom detaljhandelen i USA inn på 0,3 prosent vekst på månedsbasis i oktober, mot ventet 0,2 prosent.

Like før børsåpning kom industriproduksjonen for oktober, som var ned 0,8 prosent på månedsbasis i oktober. På forhånd var det ventet at industriproduksjonen skulle falle 0,4 prosent.

Fornyet handelshåp driver Wall Street til nye rekorderUSA og Kina «nærmer seg handelsavtale»