Kreftselskapet Vaccibody får milliardavtale før neste ukes børsnotering

Det norske kreftvaksineselskapet Vaccibody inngår avtale verdt opptil 6,7 milliarder med internasjonal legemiddelkjempe. Det er den største noensinne i Norge.

Publisert:

Vaccibody, som satser på kreftbehandling med immunterapi, har fått en global lisens- og samarbeidsavtale med Genentech, som inngår i legemiddelgiganten Roche Group, ifølge en melding fra selskapet.

I henhold til avtalen får Vaccibody opptil 715 millioner dollar, tilsvarende 6,7 milliarder kroner, inkludert forskuddsbetalinger og nært forestående delbetalinger på 200 millioner dollar, og potensielle milepælsbetalinger på opptil 515 millioner dollar, i tillegg til progressive royalty-betalinger på salg av kommersialiserte produkter.

Det er dermed den største innen norsk biotek noensinne og den åttende største biotekavtalen i Europa i år, ifølge selskapet.

– Samarbeidet med Genentech vil transformere Vaccibody og markerer begynnelsen på en ny og spennende reise for selskapet. Midlene fra denne avtalen vil gjøre det mulig for oss å akselerere og utvide vaksineporteføljen, og vi tror dette vil maksimere selskapets potensial overfor pasienter og for aksjonærer, sier Michael Engsig, administrerende direktør i Vaccibody i en melding.

Vaccibody har søkt om notering på Merkur-listen på Oslo Børs. Første handelsdag antas å være 7. oktober.

Investor og mangemilliardær Jan Haudemann-Andersen er største eier i Vaccibody.

Selskapets verdi er mer enn doblet det siste halvåret. Aksjekursen stengte onsdag på 37 kroner, noe som gir en markedsverdi på 10,5 milliarder kroner.

Les på E24+

Les også: (+) Merkur Market eksploderer: Dette bør du vite før du investerer

Agnete Brunsvik Fredriksen, grunnlegger av Vaccibody.

Ny strategi

Vaccibody presenterer også en ny strategi med utvidet fokus på forskning og utvikling.

Selskapet vil satse på å akselerere utviklingen av eksisterende produktkandidater og oppdagelse av nye behandlingsformer, basert på selskapets egen teknologi. Samtidig skal bruken av selskapets teknologiplattform utvides til å omfatte terapeutiske områder
og terapeutiske metoder utover det nåværende fokuset på kreft og infeksjonssykdommer.

– Vi vil også forfølge mulighetene for ytterligere lisens- og samarbeidsavtaler, inkludert strategiske partnerskap med fokus på vår teknologiplattform, sier Vaccibody-sjefen.

I dag har Vaccibody to kliniske produktkandidater: en kreftvaksine mot human papillomaviruskreft (HPV), som nå testes i fase II i samarbeid med Roche på livmorhalskreft, og en innovativ persontilpasset neoantigen kreftvaksine, som nå er lisensiert til Genentech. Sistnevnte er en vaksine som er spesialdesignet til hver enkelt kreftpasient, uavhengig av kreftform.

Klokken 16 vil selskapet gi en presentasjon av dagens nyheter via webcast.

Her finner du meldingen fra selskapet
Les på E24+

Les også: (+) Dette er Norges viktigste biotek-investorer

Publisert:
Gå til e24.no