Børsdagen

Comeback for Oslo Børs etter gårsdagens nedtur

Oslo Børs trosset tirsdagens smell på Wall Street. Onsdag bidro økt oljepris til oppgang for Hovedindeksen.

Lise Åserud
 • Amalie Frøystad Nærø
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Etter en positiv børsdag endte Hovedindeksen klatret 1,77 prosent til 857,53 poeng.

DNB skilte seg ut i tidlig handel med en nedgang på mer enn én prosent. Det kom etter at Finansdepartementet igjen ba bankene om å droppe utbytte. Ved børsdagens slutt endte aksjen med en oppgang på 0,18 prosent.

Oljekjempen Equinor nøt godt av høyere oljepris. Aksjen, som ble den mest omsatte på Børsen, endte dagen opp 4,19 prosent.

Samtidig fortsatte børsvinneren Quantafuel til værs. Aksjen steg 21,50 prosent i løpet av handelsdagen onsdag. Selskapet som gjenvinner plast meldte tirsdag morgen at driften i Danmark er satt i gang. Aksjen steg tirsdag over ni prosent, etter at DNB Markets oppjusterte kursmålet.

Solstad Offshore klatret rundt 20 prosent under handelsdagen etter at selskapet meldte at de tilbyr å kjøpe tilbake 967 millioner kroner i utestående gjeld fra enkelte investorer for en pris på opp til 69 millioner kroner. Etter den voldsomme oppturen tidlig på dagen endte aksjen dagen opp 4,49 prosent.

Tirsdag var fingersensor-selskapet Idex Biometrics en av de store børsvinnerne, med en oppgang på 28,61 prosent. Aksjen skjøt i været etter at selskapet tirsdag morgen meldte at de har mottatt sin første ordre på fingeravtrykkssensoren Trustedbio fra en global kortprodusent.

Dagen derpå satte tok bakrusen over for jubelen og aksjen endte dagen ned 7,26 prosent.

Les på E24+

Quantafuels første olje kan være verdt null, eller tenk på et tall

Oljeprisen henter seg inn

Etter et forholdsvis dramatisk prisfall for oljen fortsatte nedgangen onsdag.

Like før klokken ti snudde den imidlertid til oppgang. Prisen stiger i skrivende stund 0,28 prosent, og et fat Nordsjøolje koster 39,83 dollar.

Det dundrende oljeprisfallet tirsdag sendte oljeprisen ned til sitt laveste siden 16. juni – 38,94 dollar fatet.

– Covid-19-pandemien fortsetter å tynge oljemarkedet, sa Berntsen i Nordnet da oljeprisen fortsatte nedgangen onsdag morgen.

Han påpekte at dollaren har styrket seg siden Nordsjøoljen ble handlet på 46 dollar fatet, og at dette kan forklare deler av nedgangen.

– Uansett, inntil en effektiv behandlingsform for viruset er på plass, må oljemarkedet støtte seg på oljeprodusentenes evne til å holde tilbudet i sjakk, sier analytikeren.

Les også

Nå kan Nel-aksjonærer tegne seg for «billige» aksjer

Positiv start på Wall Street

Etter teknologismellen på Wall Street tirsdag, var det også bred nedgang på Asia-børsene på morgenkvisten. Fallene var spesielt markante i Australia og på de kinesiske børsene.

Men både i Europa og på Wall Street er stemningen brått betraktelig bedre onsdag ettermiddag.

Ved 16.20-tiden stiger Nasdaq rundt to prosent etter den tunge dagen før. Tesla-aksjen som opplevde et fall på 21 prosent tirsdag, gjør onsdag et aldri så lite comeback med en oppgang på 7,1 prosent.

Utviklingen på de amerikanske børsene gjør nå at teknologikjempene stiger ut av korreksjonsmodus etter flere dager med kraftige fall.

Les også

Finansdepartementet: Banker bør ikke dele ut overskudd

Les også

Bred nedgang i Asia etter teknologismell på Wall Street

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs
 3. Hovedindeksen OSEBX
 4. Aksjelive

Flere artikler

 1. Tungt fall for Equinor på svak Oslo Børs

 2. Oslo Børs bryter tre dager lang tapsrekke

 3. Oslo Børs faller etter rekordnotering

 4. Tungt oljeprisfall sendte Oslo Børs markant ned

 5. Oppturen på Oslo Børs over – første fall for Hovedindeksen på syv dager