TGS tapte 426 millioner i fjerde kvartal

For fjoråret som helhet tapte seismikkselskapet 2,5 milliarder kroner.

TGS-sjef Kristian Johansen.
Publisert:

Seismikkselskapet TGS fikk et negativt resultat før skatt på 50,4 millioner dollar, eller 426 millioner kroner, i fjorårets fjerde kvartal, ifølge rapporten lagt frem torsdag morgen.

I samme periode året før var resultatet på 67 millioner dollar.

For 2020 som helhet endte resultatet før skatt på minus 290 millioner dollar, eller 2,5 milliarder kroner.

Nettoinntektene i fjerde kvartal 2020 var på 143 millioner dollar, ned fra 219 millioner dollar i samme kvartal året før.

TGS venter multiklieninvesteringer på mellom 200 og 230 millioner dollar for helåret 2021.

Aksjefall

TGS betaler et utbytte på 1,18 kroner per aksje i første kvartal. Selskapet starter også et tilbakekjøpsprogram med en verdi på opptil 20 millioner dollar.

Selskapet kunngjør samtidig at det etablerer en ny forretningsenhet kalt «New Energy Solutions».

Målet er å være en ledende leverandør av data til industrier som aktivt bidrar til å redusere klimagassutslipp, blant annet knyttet til karbonfangst og -lagring (CCS), Deep Sea Mining (DSM), geotermisk energi, vindenergi og solenergi, fremgår det.

– Over de siste årene har vi sett en økende interesse for vår data og innsikt fra andre industrier enn bare fra olje og gass, forklarer TGS-sjef Kristian Johansen.

Seismikkaksjen det siste året ned 41,5 prosent til kurs 124,95 kroner på Oslo Børs.

Fem analytikere har kjøpsanbefaling på TGS-aksjen, ifølge Infront TDN Direkt. To har en hold/nøytral-anbefaling, mens fire analytikere anbefaler salg/undervekt.

Det gjennomsnittlige kursmålet er på 131 kroner per aksje, ifølge Infront TDN Direkt.

Coronarammet

Seismikk er en geofysisk måte å undersøke undergrunnen på. Resultatet er et «kart» som viser de geologiske strukturene.

Oljebransjen er den største kjøperen av seismiske data som brukes til å lete etter hydrokarbonansamlinger, men seismikk er også viktig for å utvikle nye olje- og gassfelt, og ikke minst for å styre produksjonen.

Seismikkselskaper inngår altså tidlig i verdikjeden og var et av de lettere områdene å gjøre kutt i for oljeselskapene i kjølvannet av coronakrisen.

Publisert: