Gjelsten-selskapets kreftvaksine er fagfellevurdert: Halvparten fortsatt i live etter 5 år

Halvparten av pasientene i den kliniske studien er fortsatt i live, over fire og et halvt år senere.

Bjørn Rune Gjelsten og Stein Erik Hagen er de to største aksjonærene i Ultimovacs. Her avbildet sammen på Stortinget i 2014.
Publisert:

Kreftvaksineselskapet Ultimovacs, hvor Stein Erik Hagen og Bjørn Rune Gjelsten er hovedeiere, melder om oppløftende overlevelsesdata fra en tidligere klinisk studie.

Resultatene ble kunngjort i det medisinske tidsskriftet Frontiers of Immunology, skriver selskapet i en børsmelding tirsdag.

Funnene ble også publisert av selskapet i desember i fjor, men er altså nå kvalitetssjekket og publisert i et fagfellevurdert tidsskrift.

Dataene kommer fra en fase 1-studie av kreftvaksinen UV1, som selskapet kombinerer med en såkalt sjekkpunkthemmer, kalt ipilimumab, i behandling av pasienter med føflekkskreft med spredning.

Av 12 pasienter som gjennomgikk studien, er 50 prosent fortsatt i live 4,8 år senere, kommer det frem.

Konsernsjef Carlos de Sousa i Ultimovacs fortalte i fjor E24+ om hvordan slike studier fungerer.

Les på E24+

Hagen og Gjelstens kreftvaksineselskap rigger seg for utenlandske friere

– Det å publisere våre kliniske prøvedata i en så prestisjefylt, fagfellevurdert publikasjon bekrefter UV1 som et lovende terapeutisk alternativ for kreftpasienter. Når vi nå fortsetter å evaluere UV1 i forskjellige kombinasjoner og indikasjoner, er det verdifullt å få økt internasjonal anerkjennelse fra det kliniske miljøet for denne studien, sier medisinsk direktør Jens Bjørheim i Ultimovacs i børsmeldingen.

Les også

Gjelsten og Hagen spytter inn penger i Ultimovacs-emisjon

Publisert:
Gå til e24.no