Børsdagen

Årets første opptur på Oslo Børs

Oslo Børs avslutter med oppgang, etter et døgn med senatsvalg i delstaten Georgia og enighet i oljekartellet Opec.

Lise Åserud
 • Martin Hagh Høgseth
 • Ine Brunborg
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs har vært i positivt terreng siden åpningstid onsdag morgen.

Ved stengetid ender Hovedindeksen med en oppgang på 1,22 prosent.

Etter lange møter ble oljekartellet og samarbeidslandene (Opec+) enige om nye produksjonsnivåer for de to neste månedene tirsdag. Det sendte oljeprisen videre opp tirsdag kveld, noe som har fortsatt onsdag.

Oljen omsettes nå for 54,32 dollar fatet, en oppgang på 0,34 prosent fra dagen før. Prisen er rundt 0,7 dollar høyere enn da Børsen stengte tirsdag kveld.

Det bidrar til oppgang for oljeselskapene Equinor og Aker BP. De to aksjene er ved stengetid opp henholdsvis 2,8 og 4,16 prosent.

Les også

«Verdens viktigste rente» bikker 1 prosent for første gang siden mars

«Tiåringen» over én prosent

Samtidig venter en hel verden på tellingen av de siste stemmene det meget spennende senatsvalget i den amerikanske delstaten Georgia.

Demokraten Raphael Warnock er utnevnt til valgvinner over republikaneren Kelly Loeffler av flere medier. Nå gjenstår det å se om demokraten Jon Ossoff eller republikaneren David Perdue tar det andre setet.

Det kan også nevnes at den tiårige renten på amerikanske statsobligasjoner, som omtales som verdens viktigste rente, har passert én prosent i løpet av dagen. Det er det høyeste nivået siden mars.

Les også

Slik kan Georgia-valget påvirke markedene

Kahoot kraftig opp

Av enkeltaksjer fortsetter oppgangen for Kahoot etter at selskapet tirsdag morgen kom med foreløpige resultater for 2020. Det viste blant annet at inntektene økte med over 230 prosent. Kahoot-aksjen endte opp 7,59 prosent, etter en oppgang på 10 prosent tirsdag.

Industrikonsernet Endúr varslet onsdag morgen at både konsernsjefen og finansdirektøren går av. Dette skjer i forbindelse med at selskapet nå går over i en «ambisiøs vekst- og konsolideringsfase». Aksjen falt 1,72 prosent rundt stengetid.

Les også

Opec+ enige om produksjonsnivå - oljeprisen stiger

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs
 3. Aksjelive
 4. Hovedindeksen OSEBX

Flere artikler

 1. Børsene i Asia faller

 2. Røkkes Aker steg til ny toppnotering – Børsen falt

 3. Oljefest på Børsen

 4. Oslo Børs i minus – børsnykommer hoppet 47 prosent

 5. Nok en rekord på Oslo Børs - Norwegian kraftig opp