Polight varsler om kansellert smarttelefon-prosjekt – aksjen stuper

Teknologiselskapets aksjer stuper på Oslo Børs på nyheten om et kansellert prosjekt som vil forsinke selskapets inngang i det viktige smarttelefonmarkedet.

AKSJEFALL: Polight faller kraftig på Oslo Børs torsdag.
 • Infront TDN Direkt
 • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Polight opplyser at smarttelefonprosjektet som ble nevnt i deres førstekvartalspresentasjon har blitt kansellert.

Det fremgår av en melding torsdag.

Aksjen stuper

På Oslo Børs reagerer investorene med å sende Polight-aksjen rett ned. Kursen i er i skrivende stund ned 30 prosent etter nyheten.

Den opprinnelige planen besto av lansering av telefonen til markedet i starten av 2022, med oppstart av skipninger med selskapets linseprodukt kalt «TLens» i fjerde kvartal 2021.

Polight har utviklet en linseteknologi rettet mot blant annet smarttelefoner.

Kort fortalt imiterer selskapets «TLens»-teknologi det menneskelige øyet for å klare å autofokusere bedre og raskere enn dagens linseteknologi.

– Vil forsinke smarttelefon-inngangen

Selskapet opplyser at grunnen til kanselleringen er relatert til porteføljestrategi, og legger til at det aktuelle selskapet fortsatt uttrykker interesse for TLens.

Det vil sannsynligvis vurdere å bruke kameramodulen for fremtidige smarttelefon-lanseringer, men dette har fortsatt til gode å bli vedtatt, skriver Polight.

Polight opplyser at det vil komme mer oppdateringer rundt dette under den kommende presentasjonen for andre kvartal.

– Som nevnt tidligere er timing og porteføljerelaterte beslutninger alltid en risikofaktor frem til telefonen faktisk slippes ut på markedet. Denne porteføljeendringen vil forsinke smarttelefon-inngangen for Polight, men gitt den mulige pipelinen er vi fortsatt positive til smarttelefonmarkedet for selskapet, sier administrerende direktør Øyvind Isaksen i Polight.

Populær blant småinvestorer

Største eier i selskapet er det det statlige investeringsselskapet Investinor med en eierandel på nesten 20 prosent, men aksjen er også populær blant mindre investorer.

Småinvestorer som handler gjennom Nordnet er torsdag oppført med aksjer for til sammen 50 millioner kroner, den fjerde største posisjonen i selskapet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Polight

Flere artikler

 1. Polight-aksjen stuper etter kansellert prosjekt: – Det er ikke krisestemning

 2. Betalt innhold

  Dette kan gi ny kurssmell i Polight

 3. Betalt innhold

  Polight-kursen virker vågal høy før kvartalstall

 4. Oppgang på Børsen – Polight klatret markant

 5. Flat slutt på resultatuken på Oslo Børs