Kvartalsrapporter

Flex LNG snur fra minus til pluss

John Fredriksen-rederiet økte inntektene og inntjeningen i andre kvartal.

Flex LNG er blant mangemilliardær John Fredriksens flere shippingveddemål.
 • Anders Nybakken Kvale
 • Infront TDN Direkt
Publisert:

Flex LNG, som eier en flåte med skip som frakter flytende naturgass, legger tirsdag morgen frem tallene for årets andre kvartal:

 • Resultatet etter skatt ble 13 millioner dollar, opp fra minus 7 millioner dollar i samme periode i fjor. Årets inntjening tilsvarer 115 millioner kroner.
 • Inntektene landet på 66 millioner dollar i år, opp fra 26 millioner dollar i andre kvartal 2020. Årets inntekter tilsvarer 583 millioner kroner.

Den gjennomsnittlige raten til skipene i årets andre kvartal (TCE) var på 57.780 dollar per dag, opp fra 46.588 dollar per dag i andre kvartal i fjor.

Flex LNG-styret har besluttet å betale et utbytte på 0,40 dollar per aksje til aksjonærene. Resultatet per aksje i perioden var på 0,24 dollar.

Flex LNG-aksjen faller rundt åtte prosent på Oslo Børs tirsdag ettermiddag.

«Signaliserer en sterk forpliktelse»

Pareto Securities skriver i en oppdatering at ettersom selskapet allerede hadde gitt guiding, så kom andrekvartalstallene stort sett på linje med estimatene.

– Mer viktig, selskapet guider tredjekvartalsomsetning på om lag 80 millioner dollar og 85-100 millioner dollar for fjerde kvartal, hvilket burde sette resultat per aksje til 0,55 dollar i tredje kvartal og ca. 0,8 dollar i fjerde kvartal, mot gjeldende konsensus på henholdsvis 0,51 og 0,73, skriver Pareto.

Meglerhuset legger til at med 96 prosent av tilgjengelige dager booket for 2021 vil intervallet i guidingen for fjerde kvartal avhenge av spotrate-utviklingen, og meglerhuset noterer seg at utsiktene her ser solide ut.

Flex LNG opplyste selv i rapporten at de venter høye gasspriser gjennom vintersesongen 2021/2022, med JKM-priser i området 17-18 dollar pr mmbtu. Etterspørselen ventes å drives av lave gasslagre, mer enn 66 prosent sannsynlighet for nok en La Niña-vinter samt økt økonomisk aktivitet.

Ifølge Arctic Securities var utbyttet på 0,40 dollar per aksje for kvartalet en positiv overraskelse, hvilket konsensus ventet til 0,32 dollar per aksje.

– Utbyttet for kvartalet var uforandret fra foregående kvartal, da resultat per akse var på 0,88 dollar og signaliserer en sterk forpliktelse og fokus på å opprettholde utdelingen, skriver Arctic.

Les på E24+

Aksjene som nærmest flyter på gull

Børsbyks

Flex LNG-aksjen hadde før børsåpning tirsdag steget 91,57 prosent til en kurs på 135 kroner på Oslo Børs. Markedsverdien er rundt syv milliarder kroner.

Flere analytikere ligger inne med enda høyere kursmål, blant annet disse meglerhusene har gjort oppdateringer i tiden før kvartalsrapporten:

 • DNB Markets: Kursmål 151 kroner
 • SEB: Kursmål 150 kroner
 • Pareto Securities: Kursmål 186 kroner

DNB Markets skriver at den sterke etterspørselen virker å holde LNG-prisene oppe, noe som bringer med seg gode arbitrasjemuligheter og en villighet til å betale for frakt, ifølge Infront TDN Direkt.

Venter sterk avslutning på året

Fraktmarkedet for LNG (flytende naturgass) har steget kraftig i år, og Flex LNG har utnyttet dette ved å skaffe flere av skipene sine lengre kontrakter. I tillegg seiler det i spotmarkedet.

«Flex LNG har rundt 30 prosent av flåten eksponert mot spotmarkedet, og dermed løfter vi ebitda-estimatet for 2021 med syv prosent på bakgrunn av utsiktene for et sterk avslutning på året», skriver DNB Markets, ifølge Infront TDN Direkt.

I presentasjonsmaterialet for andre kvartal fremgår det at Flex LNG estimerer inntekter i tredje kvartal på 80 millioner dollar og inntekter i fjerde kvartal på mellom 85 millioner dollar og 100 millioner dollar.

Selskapet venter at gassprisene vil forbli på forhøyede nivåer gjennom vintersesongen 2021/2022, med JKM-priser i området 17 til 18 dollar per mmbtu.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kvartalsrapporter
 2. Flex LNG
 3. Shipping
 4. Resultatrushet

Flere artikler

 1. Fredriksen-rederi hardt straffet på børs: – Fortsetter å tro at Flex LNG er dypt underpriset

 2. Aker Solutions-aksjen fyker opp: «Veldig sterk rapport»

 3. Flex LNG tjente over en halv milliard i første kvartal

 4. Golden Ocean tjente 1,8 milliarder i fjerde kvartal: – Solid rapport

 5. Bedre fra Frontline, men fortsatt tungt tankmarked: – Noe lettelse