Ørliten oppgang på Wall Street

Etter dobbeltrekord tirsdag, var det ikke de store endringene på Wall Street onsdag.

NYE HØYDER: Den teknologitunge Nasdaq-indeksen endte over 15.000 poeng for første gang tirsdag, men onsdag var det små utslag.
Publisert:

De tre indeksene utviklet seg flatt i førhandelen onsdag ettermiddag, hvilket var på linje med utviklingen på øvrige europeiske børser som i Tyskland og Italia - og utviklingen fortsatt utover handelsdagen. Slik så det ut på Wall Street da handelen stengte onsdag:

  • S&P 500 opp 0,22 prosent
  • Nasdaq Composite opp 0,15 prosent
  • Dow Jones ned 0,11 prosent

Dette er femte dag på rad med oppgang for S&P 500 og Nasdaq.

Bankaksjer bidro til oppgangen. Bank of America, Citigroup og JPMorgan var alle opp rundt to prosent.

Av amerikanske nøkkeltall som har tikket inn onsdag er ordreinngangen for varige goder i USA, som viste en svak nedgang på 0,1 prosent i juli på månedsbasis, ifølge foreløpige tall fra amerikanske statistikkmyndigheter. Det var på forhånd ventet å synke med 0,3 prosent.

Tirsdag stengte S&P 500 til den niende rekordnoteringen i august og hittil i år er indeksen opp mer enn 19 prosent. Dette gjør at den er i rute til å gå 10 måneder på rad uten en 5 prosent nedgang, ifølge Bloomberg. For øvrig stengte Nasdaq-indeksen for første gang noensinne over 15.000 poeng tirsdag, melder CNBC, og legger til at til tross for at også Dow Jones steg i løpet av dagen, stengte den 0,7 prosent unna rekorden notert 16. august. Onsdag var S&P 500 for første gang notert over 4.500 poeng, men endte like under da handelen ble stanset ved stengetid.

En «booster shot» av Johnson & Johnsons vaksine genererer viruskjempende antistoffer ni ganger høyere enn det som er blitt observert fire uker etter en enkelt dose, melder selskapet. Vaksinen som har fått nødgodkjennelse i USA krever opprinnelig kun en dose, og mottagere av vaksinen er vurdert som fullvaksinert to uker etter første dose.

J&J-aksjen var ned 0,7 prosent.

Ellers vil president Joe Biden onsdag møte toppsjefer i flere av de største selskapene innen teknologi, finansielle tjenester, forsikring, energi og utdanning for å snakke om hvordan bekjempe cybersikkerhetsutfordringer. På arrangementet vil blant annet konsernsjefene fra Amazon, Apple og JPMorgan Chase delta, og arrangementet kommer etter at flere amerikanske selskaper har opplevd cyberangrep, skriver CNBC.

Publisert:

Her kan du lese mer om