Riksmekleren: – Vil nok kalle inn partene om ikke veldig lenge

Riksmegler Mats Wilhelm Ruland mener SAS-streiken er så alvorlig at de snart vil kalle inn partene til ny meglingsrunde.

Riksmegler Mats Wilhelm Ruland, her fra meglingen i Stockholm.
Publisert:

– En konflikt som dette kan ikke pågå i lang tid. Den berører veldig mange uskyldige tredjeparter. Det er en så alvorlig situasjon at vi nok kommer til å kalle inn partene om ikke veldig lenge, sier riksmegler Mats Wilhelm Ruland til NRK.

– Generelt når det er streik, er det kontakt mellom megler og partene, og det jobbes på bakrommet. Hvis partene i SAS nærmer seg en løsning, kan det være de tar kontakt. Men det ser helt låst ut nå, sier Ruland.

– Det er ingen på noen av sidene som foreløpig har ønsket å komme inn i megling igjen. Vi vil bistå partene så fort som mulig, om de tar kontakt, sier han til NRK.

SAS-sjef Anko van der Werff mener det er SAS-pilotenes ansvar å starte opp igjen forhandlingene.

Les også

SAS får konkursbeskyttelse: – Ingen selskaper ønsker dette

– Det er de som blør

Det er nå fire døgn siden 900 SAS-piloter gikk ut i streik, etter at det ble brudd i meglingen mellom flyselskapet SAS og pilotene. Det er også fire døgn siden partene sist hadde kontakt. Som følge er det blitt mange innstilte avganger og frustrerte passasjerer. Fredag er totalt 147 SAS-avganger blitt varslet som innstilt.

Likevel vil hverken SAS eller pilotene være først til å plukke opp trådene som revnet ved forhandlingsbordet.

– Jeg vet ikke hvor lenge de har tenkt å sitte stille, sier Jan Levi Skogvang, leder i SAS Norge Flygerforening (SNF) om SAS fredag morgen.

– Det er de som blør, og det går ut mye penger hver dag.

Les også

Fagforeninger raser mot SAS-ledelsen: – Helt uhørt og helt uten sidestykke

Publisert:
Gå til e24.no