Nordic Semiconductor falt bratt: – God kjøpsmulighet

Det norske databrikkeselskapet falt nær fem prosent på børsen etter kvartalstall, men DNB-analytiker har stor tro på fremtidsutsiktene og ser fallet som en god kjøpsmulighet.

FANTASTISKE: Analytiker Christoffer Wang Bjørnsen i DNB Markets betegner dagens tall fra NOD som «helt fantastiske».
Publisert:

Nordic Semiconductor (NOD) økte driftsresultatet med 73 prosent i fjerde kvartal til 32 millioner dollar, samtidig som ordrereserven stiger til ny rekord.

Det er likevel litt svakere enn analytikernes forventninger, etter at pandemien har gitt en umettelig etterspørsel etter databrikker. Chipmangelen truer nå produksjon av alt fra elbiler til dataspill og hjemmekontorutstyr.

Analytiker Christoffer Wang Bjørnsen i DNB Markets ser aksjekursfallet på nær fem prosent som en god kjøpsmulighet. Han betegner dagens tall fra NOD som «helt fantastiske».

– Her skal konsensus ebitda (forventningene til brutto driftsresultat) massivt opp, og aksjen burde følge etter, på tross av at markedet er surt etter USA-handelen i går, sier han til E24.

NOD-aksjen er den tredje mest omsatte på Oslo Børs etter dagens resultater, men faller over fire prosent.
Les også

Nordic Semiconductor øker kraftig i chipkrisen

Bedring i forsyningskrisen

Wang Bjørnsen tror dagens aksjefall kan være knyttet til at det ikke kom mer detaljerte anslag for wafer-forsyningene fremover.

NOD er avhengig av disse for å levere sine databrikker til kundene. Årsaken til det trenger imidlertid ikke være negative, tror han.

På dagens digitale presentasjon sa NOD-sjefen at han venter økt forsyning utover i året, men at de også jobber med å øke i første kvartal, uten at det foreløpig kan bekreftes.

DNB-analytikeren understreker også viktigheten av dette, kombinert med at NOD sier de er i rute til å må målet om én milliard dollar i inntekter i 2023.

Les også

Tror på oppkjøpsbølge i gaming

– Unik talentflyt

I løpet av 2021 har NOD tredoblet ordrereserven til ny rekord på 1.687 millioner dollar.

– For det første får man igjen rekordhøy ordreinngang, og selskapet ser en strukturell oppgang i bruttomarginen som også indikerer hvilken type verdi de muliggjør for sine kunder, sier analytikeren.

Han er også imponert over at selskapet fortsetter å øke talentpoolen sin, noe han mener ofte er litt undervurdert i dagens situasjon.

– Nå er de 22 prosent flere ansatte enn de var i 2021. Det sier litt om hvor attraktiv posisjon de har, gitt hvor stor mangel på ingeniører og utviklere man hører om fra alle sektorer.

Som eksempel trekker han fram flyten av mennesker mellom NOD og noen av deres tøffeste konkurrenter.

– Man ser tilfeller hvor fem ganger flere folk går fra konkurrentene til NOD, enn den andre veien. Det er unikt i vår bok.

DNB Markets hadde i forkant av tallene en kjøpsanbefaling på NOD, med kursmål 370 kroner. Kursen ligger i skrivende stund på 258 kroner.

Publisert: