Norway Royal Salmon vil hente 1,9 milliarder til omstridt oppkjøp

Oppdrettsselskapet Norway Royal Salmon vil hente 1,9 milliarder kroner for å finansiere kjøpet av Salmonor, ifølge en melding.

Illustrasjonsbilde.
Publisert:

Norway Royal Salmon (NRS) vil hente inn om lag 1,9 milliarder kroner gjennom en planlagt rettet emisjon av nye aksjer i selskapet.

Pengene fra emisjonen skal brukes til å finansiere kjøpet av Salmonor fra selskapet NTS, opplyser Norway Royal Salmon i en melding.

Det som kompliserer saken er at Norway Royal Salmon vil gjennomføre transaksjonen selv om selskapets største eier NTS ikke ønsker at den skal gjennomføres slik den er planlagt.

NTS’ største aksjonærer har avtalt å selge NTS til Salmar, men Salmar har satt som vilkår at Salmonor-kjøpet ikke skal gjennomføres.

Klaus Hatlebrekke er midlertidig konsernsjef i Norway Royal Salmon.

«Som opplyst i børsmelding datert 29. mars 2022 har selskapet opplevd omfattende interesse fra både eksisterende aksjonærer og nye høykvalitets institusjonelle investorer for å delta i den rettede emisjonen», skriver selskapet i meldingen.

«Tilretteleggeren har mottatt indikasjoner av interesse for å tegne aksjer på et nivå som innebærer at den rettede emisjonen er dekket basert på indikert interesse ved starten av bookbuilding-perioden», skriver selskapet.

Det var 11. januar at Norway Royal Salmon varslet om avtalen om å kjøpe kjøpe Salmonor. Avtalen verdsetter Salmonor til 8,297 milliarder kroner, mens kjøpesummen er anslått til 5,978 milliarder kroner.

Kjøpesummen skal gjøres opp gjennom 68,14 prosent i form av vederlagsaksjer i NRS og 31,86 prosent i form av kontanter, opplyser selskapet.

ABG Sundal Collier er tilrettelegger for prosessen.

Les også

NRS falt etter fusjonsmelding: – Skaper usikkerhet for småaksjonærene

Varslet midt i mars

Det var tidligere denne måneden at Norway Royal Salmon varslet en milliardemisjon for å kjøpe Salmonor, selv om dette kunne torpedere Salmars varslede bud på NRS-eier NTS.

Meldingen om emisjonen kom da overraskende på Salmar-sjef Gustav Witzøe, som tidligere har sikret bindende forpliktelser til å ta kontroll i selskapet.

– Jeg var ikke klar over dette, sa Witzøe til E24 den 17. mars.

Salmar har varslet et bud på konkurrenten NTS for 15,1 milliarder kroner. NTS er største eier i både NRS og Salmonor, og Salmar har stilt som betingelse for sitt varslede bud at NRS’ varslede kjøp av Salmonor ikke gjennomføres.

Les også

NRS vil hente to milliarder - Salmar og Gustav Witzøe visste ingenting

Les også

NTS krever nytt styrevalg i NRS – vil ha gransking av Salmonor-oppkjøp

Publisert:
Gå til e24.no