Børsdagen

Børsfall etter at oljeprisen snudde ned

Salmones Camanchaca klatret opp 12 prosent, mens Insr kom i brudd med minstekapitalkravet og falt nesten seks prosent.

 • Svein Olav Sæter
 • Camilla Knudsen
Publisert:

Onsdag falt Oslo Børs 0,45 prosent til 1199 poeng i forsiktig romjulshandel.

Tirsdag stengte hovedindeksen på Børsen på 1204 poeng, etter en oppgang på 0,37 prosent. Det er fortsatt et stykke under rekordnoteringen på 1243 poeng fra november i år.

Det var noe svakere utvikling på amerikanske børser tirsdag kveld, særlig for teknologiaksjer. Onsdag morgen så vi samme tendens i Asia, med børsfall både i Kina og Japan.

På europeiske børser er det noe blandet utvikling, etter oppgang til de høyeste nivået på fem uker tirsdag ettermiddag, skriver Dow Jones.

Mange investorer velger å ta gevinst mot slutten av året, i tillegg til at forsiktig feriehandel kan gi større utslag i markedet.

Les på E24+

USA-aksjene ekspertene satser på nå

Next Biometrics faller etter ny fingeravtrykksleser

Onsdag morgen meldte Next Biometrics at de lanserer en fingeravtrykksleser. Denne skal fungere med USB og hete Oyster III.

I løpet av handelsdagen falt aksjene i selskapet med 0,6 prosent.

Ifølge selskapet selv skal avleseren ha god bildekvalitet med konstant ytelse, som gir færre falske aksepter og avvisningsrater enn andre markedstilgjengelige løsninger.

Autostore bykset opp

Robotlagringsselskapet Autostore toppet vinnerlisten med en oppgang på 13 prosent til 36 kroner. Det har imidlertid ikke kommet noen nyheter fra selskapet i løpet av dagen.

Hav Group steg fire prosent tidlig på dagen, før de landet én prosent opp ved stengingstid, etter en ny kontrakt for datterselskapet Norwegian Electric Systems.

Questerre var også blant selskapene som steg mest, med en oppgang på seks prosent til 1,54 kroner. Aksjene i det kanadiske olje- og gasselskapet har den siste måneden steget 50 prosent på Oslo Børs.

Forsikringsselskapet Insr falt derimot over fem prosent til 0,26 kroner. Selskapet meldte tirsdag kveld at det er i brudd med minstekapitalkravet.

Salmones Camanchaca steg etter kapitalinnhenting og innsidekjøp

Sjømatselskapet Salmones Camanchaca, plassert flere steder langs den chilenske kysten, hadde en skarp økning på 12 prosent i selskapets aksjeverdier onsdag.

Etter børsens stengetid i går meldte selskapet at nestlederen i styret økte aksjebeholdningen sin i selskapet med rundt ti prosent, ifølge en børsmelding. Han kjøpte da 1545 aksjer. En annen i selskapets ledelse kjøpte litt over 1000 aksjer i løpet av handelsdagen tirsdag, ifølge en annen børsmelding.

Kjøpene av aksjer blant selskapets innsidere ble gjort i sammenheng med kapitalinnhentingen selskapet nylig gjorde.

Oljeprisen snudde ned

Oljeprisen snudde litt ned på onsdag til i underkant av 79 dollar per fat, etter å ha steget til de høyeste nivåene på en måned tidligere i uka.

Oljeselskapene Equinor og Aker BP falt henholdsvis 1,3 og 1,5 prosent, og ble de mest omsatte aksjene i dag.

Den norske kronen har også styrket seg i takt med oljeprisoppgangen over de siste dagene, men går nå noe svakere. En euro koster dermed 9,97 kroner, som likevel er over ti øre mindre enn for en uke siden.

Les på E24+

Hallgeir Kvadsheim: Bør du selge fond og aksjer før nyttår?

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs
 3. Oljeprisen
 4. Salmones Camanchaca

Flere artikler

 1. Nedgang på Oslo Børs

 2. Oslo Børs dempet den kraftige nedgangen

 3. Oslo Børs med sterk oppgang hjulpet av Equinor

 4. Oslo Børs endte med nedgang

 5. Polight dagens vinner på positiv Oslo Børs