Analytiker før Hydro-resultatet: – Håper den nye sjefen klarer å riste litt liv i selskapet

Tirsdag legger Hydro-sjef Hilde Merete Aasheim frem sitt andre kvartalsresultat. Der kan det komme overraskelser, mener analytiker.

Oslo 20190508. Hilde Merete Aasheim overtok stillingen som Hydros konsernsjef onsdag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Foto: Ole Berg-rusten NTB scanpix
  • Infront TDN Direkt
Publisert: Publisert:

Norsk Hydro ventes å legge frem kvartalsrapport for andre kvartal tirsdag 23. juli klokken 07:00. Analytiker Morten Normann i Carnegie mener det er to ting å følge med i morgendagens rapport.

– Det er stort sett to ting som er viktig i Hydro-rapporter; Underliggende kostnader i bauksitt og alumina, og primærmetall. Hvis resultatene i en av disse er høyere eller lavere enn forventet er ikke det så viktig hvis det går på oppnådde priser i markedet, mens avvik i kostnadene er det interessante, sier han til TDN Direkt.

Videre sier Normann at det kan komme noen overraskelser innen valsede produkter og extruded solutions da markedet ikke har en veldig god oversikt over priser, kostnader og volumer.

Les på E24+

Hydro kan gå på nok en smell. Denne gangen i ørkenen

Tror ikke på Brasil-nytt

Analytikeren tror ikke Hydro vil legge frem nye strategiske tiltak dette kvartalet, men heller vente til den planlagte kapitalmarkedsdagen 24. september.

– Det kommer lite trolig noe nå i fellesferien. Enhver ny konsernsjef vil vel forsøke å rydde i bøkene, så man kan spekulere i om det kommer noen nedskrivninger eller lignende. Der det kanskje kan komme noe er innen valsende produkter, hvor de har sagt at de vil igangsette en strategisk gjennomgang – området hvor kapitalavkastningen er dårligst i selskapet.

Normann tror heller ikke Norsk Hydro vil si noe spesifikt nytt om situasjonen i Brasil, eller komme med en avklaring på DRS2-embargoen fra brasilianske myndigheter.

– Det er en litt annen sak enn produksjonsembargoen, som handler noe om hvordan Vale fikk rettighetene i et område som kanskje kan være litt omdiskutert. Man skal ikke se bort ifra at Ministério Público vil forsøke å tyne Norsk Hydro litt til for at mer skal komme lokalbefolkningen til gode. Det er dog rart at de ikke skal kunne benytte seg av DRS2 når det er bedre miljømessig, sier han.

Les også

Hermanrud advarer om skuffelser i resultatsesongen

Venter forsikringsutbetaling etter hackerangrepet

Normann sier til TDN Direkt at kostnadsføringen i forbindelse med cyberangrepet er ferdigstilt, og venter en positiv effekt i andrekvartalstallene på 200 millioner kroner fra forsikringsutbetalinger.

Videre sier han at 2019 vil gå inn i historien som et ganske dårlig år for Norsk Hydro, men at det ser bedre ut om man ser på 2020 og fremover.

– Det er litt vanskelig å se den store triggeren. Det er litt trøblete etterspørselsutsikter for aluminium, men det man glemmer er at det ikke har vært noe særlig fart i aluminiumsproduksjonen heller, så det vil fremdeles være et vedvarende underskudd. Aksjen ligger lavt priset med en pris/bok på 0,7 ganger, og man kan håpe på at den nye administrerende direktøren klarer å rise litt liv i selskapet. Vi er positive og har en kjøpsanbefaling med kursmål 40 kroner per aksje, sier han avslutningsvis til TDN Direkt.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Norsk Hydro

Flere artikler

  1. Hydro med beste børsdag på 14 måneder

  2. Frykter handelskrig demper aluminiumsveksten

  3. Hydro varsler kutt i Valsede produkter: 735 årsverk kan ryke

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    Resultatfall for Hydro

  6. Hydro kutter 2.200 årsverk frem mot 2023