Buffetts pengebinge vokste til rekordhøye 1.089 milliarder

Investeringsselskapet til Warren Buffett fortsatte å dra inn penger, men driftsresultatet falt i andre kvartal. 

PENGEGLIS: Warren Buffett er en av verdens rikeste menn og mannen bak Berkshire Hathaway, et klodens mest suksessfulle investeringsselskaper.

Foto: Kevin Lamarque Reuters
  • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

Investorlegenden Warren Buffetts Berkshire Hathaway eier store andeler i noen av verdens største merkevarer som Apple, Dairy Queen, Duracell og Geico.

Selskapet til den 88 år gamle investorlegenden fikk et resultat etter skatt på 14,173 milliarder dollar i andre kvartal, tilsvarende 126 milliarder kroner, ifølge selskapets resultatrapport som ble publisert lørdag.

Berkshire Hathaway melder samtidig om et resultat per A-aksje på 8,608 dollar. I samme periode i fjor landet resultatet etter skatt på 12,07 milliarder dollar (107 milliarder kroner), eller 7,301 dollar per A-aksje.

Driftsresultatet falt imidlertid til 6,14 milliarder dollar i kvartalet, fra 6,89 milliarder dollar året før.

Les på E24+

Investorenes dom: Dette er de mest overprisede aksjene på Oslo Børs

Pengebingen øker

Mange tiår med meget god inntekt for Berkshire Hathaway har gitt selskapet en gigantisk kontantbeholdning, og markedet har lenge lurt på når det neste store oppkjøpet kommer.

I andre kvartal så konsernet kontantene øke til solide 122,4 milliarder dollar (1.089 milliarder kroner), opp fra 114 milliarder dollar ved slutten av første kvartal.

Tidligere har Buffett uttalt at en passelig mengde kontanter for selskapet er rundt 20 milliarder dollar, en grense han overskred for mange år siden.

Samtidig som en stor kontantbeholdning ikke nødvendigvis er bra for aksjonærene, så er det også store mengder kontanter som har gjort at Berkshire tidligere har kunnet gjøre svært lønnsomme oppkjøp i tøffe tider, deriblant Goldman Sachs under finanskrisen.

Les også

Oljefondet gjør leder-unntak for Warren Buffett

Berkshire Hathaway betaler ikke ut utbytte til aksjonærene, så investorer er avhengige av at aksjen stiger, og da hjelper det med store oppkjøp, noe dagens kontantbeholdning og Buffett har sagt vil skje i løpet de kommende årene.

– Vi fortsetter å håpe på et elefant-stort oppkjøp, uttalte Buffett til sine aksjonærer i februar ifølge CNBC.

Påvirket av økonomien

Også en tregere amerikansk økonomi gjorde sitt utsalg i Berkshire-tallene.

Ettersom konsernet eier mer enn 90 selskaper, har det at økonomien i USA svekket seg med ett prosentpoeng fra første til andre kvartal, gitt utslag, ifølge Reuters.

Handelskrigen mellom USA og Kina hjelper heller ikke, og påvirket blant annet togkjempen BNSF som Berkshire eier. Jernbaneselskapet så frakt av forbruker -og jordbruksvarer falle fra første kvartal.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Warren Buffett

Flere artikler

  1. Rekordresultat for Buffetts Berkshire Hathaway

  2. Warren Buffett hamstret egne aksjer

  3. Warren Buffett kastet seg på gullrushet

  4. Ny opptur for Buffetts Berkshire Hathaway

  5. Buffetts aksjonærbrev kommer lørdag: Aksjonærene venter på «elefantkjøp»