Coronakrisen tynger fortsatt Elkems markeder

Resultatfall for Elkem – tjente 16 millioner før skatt i andre kvartal.

Elkem-sjef Michael Koenig legger fredag frem kvartalsresultater. Her ved en tidligere anledning.
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Elkem melder om høy utnyttelse og gode salgsvolumer i andre kvartal, til tross for at industriselskapet opplever tøffe markedsforhold.

Elkem-sjef Michael Koenig sier i en melding at coronaviruset fortsatt rammer etterspørsel og salgspriser i det globale markedet.

Resultatfall

Elkem økte inntektene til 5,88 milliarder kroner fra 5,74 milliarder i tilsvarende periode i fjor, viser kvartalsrapporten.

Høyere kostnader og økte avskrivninger gjør likevel at driftsresultatet ble svekket til 212 millioner kroner fra 300 millioner i andre kvartal i fjor.

Resultatet før skatt landet på 16 millioner kroner, en nedgang fra 210 millioner kroner på samme tid i fjor.

Elkem har satt i gang et forbedringsprogram som skal gi en innsparing på over 350 millioner kroner på årlig basis fra slutten av 2021.

Ved slutten av andre kvartal var den årlige takten i innsparing på 88 millioner kroner, melder selskapet.

– I kvartalet fortsatte vi også å utvikle Elkem for fremtiden, i tråd med vår strategi. Vi har endret konsernstrukturen for å styrke satsingen på spesialisering, oppnå synergier og forbedre driften ytterligere, sier Koenig.

Markedet rammet av corona-effekter

Elkem er en stor produsent av silisium og produserer dessuten silikon i mange former til ulik industriell bruk.

«Fremover er markedene fortsatt preget av lav forutsigbarhet på grunn av Covid-19-effektene. Etterspørselen etter silikoner i Kina er god, drevet av statlige incentiver, men salgsprisene kan være ustabile», skriver Elkem i en pressemelding.

«Etterspørselen etter silikoner utenfor Kina er svak, noe som påvirker salget av spesialprodukter negativt. Prisene på silisium og ferrosilisium er betydelig redusert på grunn av svak etterspørsel fra bilindustrien og byggebransjen», melder selskapet.

Publisert:

Her kan du lese mer om