Børsdagen

Millionskrell for Svindal etter Pexip-ras på Børsen

Videokonferanseselskapet Pexip har hatt en flygende start på børslivet de siste ukene. Etter å ha lagt frem kvartalsrapport onsdag morgen, ble handelsdagen av det bekmørke slaget for selskapet. For Svindal-familien endte det med et papirtap på 20 millioner kroner.

20 MILL. I MINUS: Svindal-familiens investering i videokonferanseselskapet Pexip fikk et brutalt verdifall onsdag.
 • Martin Hagh Høgseth
 • Hanna Ghaderi
Publisert:

Det lå lenge an til å bli en positiv dag på Oslo Børs, men den siste timen snudde stemningen brått ned i negativt terreng før den så vidt karet seg i pluss.

Hovedindeksen endte til slutt dagen opp 0,17 prosent til 806,20 poeng. Samtidig har oljeprisen falt markant og er nå ned 2,78 prosent til 35 dollar fatet.

Videokonferanseselskapet Pexip har vært en av de store snakkisene i aksjemarkedet etter at selskapet hadde en vanvittig børsnotering for snart to uker siden.

Men onsdag var det bråstopp etter selskapet la frem kvartalsrapport på morgenkvisten. Aksjen raste hele 15,53 prosent til kurs 87 kroner.

Dermed ble også markedsverdien barbert med 1,6 milliarder kroner fra dagen før. Selskapets markedsverdi er nå på 8,7 milliarder kroner.

Les også

Børsraketten Pexip: – Tror pandemien vil ha en langsiktig effekt

Svindal tapte millioner

Den kraftige nedgangen i markedsverdi får også store konsekvenser for porteføljen til tidligere toppalpinist Aksel Lund Svindal og hans far Bjørn Olaf Svindal.

De to har en samlet portefølje på rundt 1,25 millioner aksjer i Pexip.

I løpet av handelsdagen har papirtapet på disse aksjer vært på totalt 20 millioner kroner, viser E24s utregninger. .

Fortsatt har Svindal-familien en betydelig gevinst fra før selskapet gikk på børs. Det er ikke kjent hva familien i sin tid kjøpte aksjene for, men emisjonskursen før noteringen lå på 63 kroner.

Basert på den kursen har familien så langt en gevinst på 30 millioner kroner.

Utregningene fordrer at eierskapet ikke er endret i løpet av de siste dagene.

Økte resultatet

Børsraset kom etter at Pexip på morgenkvisten rapporterte om en omsetning på 150,1 millioner kroner for første kvartal 2020, som er en økning på 67 prosent sammenlignet med samme kvartal året før.

– Pexip har opplevd en betydelig økning i etterspørselen etter vår videokonferanseplattform som et resultat av Covid-19. Vi har sett en økning på syv ganger så mye i bruk på tvers av eksisterende og nye kunde, skriver administrerende direktør Odd Sverre Østlie i en kommentar.

Brutto driftsresultat havnet på 35 millioner kroner i første kvartal, opp fra 19,8 millioner kroner første kvartal 2019.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Hovedindeksen OSEBX
 3. Oslo Børs
 4. Pexip

Flere artikler

 1. Børsfest gir millionhopp for Svindals Pexip-aksjer

 2. Børsen stengte ned

 3. Pexip dobler omsetningen, men taper penger

 4. Tungt Aker-fall og svak ukeslutt for Oslo Børs

 5. Børsraketten Pexip: – Tror pandemien vil ha en langsiktig effekt