E24 HJELPER DEG: Slik lager du en billig firmafest

Firmafesten behøver ikke å bli borte selv om det er trange økonomiske tider.

DDE: Namsosbandet har nok en gang solgt til platina.
Publisert:

Administrerende direktør Johan Fylking i det svenske eventbyrået Eventguiden.com gir deg tips til hvordan du kan arrangere en billig firmafest.

Han representerer en bransje som virkelig har fått merke den økonomiske krisen på kroppen gjennom at langt færre er villig til å bruke langt mindre penger på fest og moro.

- Personalfester har fått langt mindre budsjetter og de som bestiller av oss pruter i langt større grad nå enn tidligere, sier Fylking til nettstedet "Chef til chef".

Han mener det beste tipset er å sette opp et budsjett. Da er det lettere å finne en festarrangør som passer til festen man planlegger.

Her er Fylkings tips (med en norsk vri):

Lokaler:

Egne kontorer er det billigste alternativet. Mange tror at telt er den billigste løsningen, men da må alt fra serveringspersonal til glass og tallerkner skaffes også så et festlokale eller en restaurant er faktisk bedre. Da kan du nemlig forhandle frem en bra pris og det kan også være lurt å styre unna dager som torsdag og fredag.

Mat og drikke:

Kutt ned på spriten! Server bare øl og vin. Når maten skal velges er det som regel mulig å forhandle litt med leverandøren. Eller rett og slett sjekke konkurransen blant cateringbyråene hvis man velger eget lokale.

Underholdning:

Her er hva man har tradisjon for viktig å ta med i beregningen. Hadde man Tone Damli Aaberget eller de nye gitarkammeratene til å synge i fjor, er det ikke sikkert Rune Rudberg blir en like stor suksess i år.

Eventuelt kan karaoke eller dataspillet gitarhero være en løsning, men det er neppe et generelt tips som blir en dundrende suksess på alle fester.

Uansett slipper du utgiftene til å leie inn en artist.

Dekorasjoner:

I Sverige er det visst ikke så dyrt å leie en festdekoratør. Hvorvidt det samme gjelder i Norge vites ikke.

Men det er jo mye fint på Nille.

Flere nyheter på E24.no

Publisert:
Gå til e24.no