Netflix-optimisme etter svakt år på børsen

Analytikere venter en lysere fremtid for Netflix, men tror strømmetjenesten vil merke at teknologigigantene Apple, Amazon og Disney gjør inntog i strømmemarkedet.

Etter et svakt 2019 for strømmegiganten tror aksjeeksperter at Netflix kan hanskes med den nye konkurransen. Illustrasjonsfoto.
Publisert: Publisert:

2019 var et sterkt år for teknologiaksjer. I den såkalte «FAANG-gruppen», som består av Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google (Alphabet), steg Facebook 56 prosent, Apple med 89 prosent, Amazon steg 23 prosent og Google gikk opp 28 prosent.

Netflix-aksjen derimot, hadde en knapp oppgang på 0,2 prosent.

Selskapet har lenge vært markedsleder i strømmemarkedet, men har de siste årene fått flere tunge konkurrenter. Bare i 2019 har både Apple og Disney kastet seg inn i markedet.

Langsiktig optimistiske

Tirsdag slipper selskapet kvartalsrapport for fjerde kvartal.

Les på E24+

Bloomberg: Dette japanske selskapet krever 100 dollar i timen fra de ansatte for bruk av møterom

Analytikere på Wall Street antyder at det verste er over for Netflix. Goldman Sachs har satt et kursmål på 450 dollar per aksje, 32 prosent over fredagens sluttkurs på 339,67 dollar, skriver MarketWatch.

– Selv om vi har lavere forventninger til de kvartalsmessige prestasjonene til Netflix sammenlignet med andre store teknologiaksjer, er vi veldig optimistiske på den langsiktige fremtiden til selskapet, skriver Brian White i Monness Crespi Hardt i et notat gjengitt av MarketWatch.

Venter 154 milliarder på innhold

Drivkraften for optimismen skal være Netflixs pengebruk på innhold. BMO Capital Markets forventer en innholdssatsing på 154 milliarder kroner i 2020, en økning fra 136 milliarder i 2019.

– Netflix må fortsette å produsere populære filmer og tv-serier for å konkurrere om seernes tid og penger i konkurranse med Disney, Apple og andre, sier eMarketer-analytiker Eric Haggstorm til nettstedet.

Til årets Oscar-tildeling er Netflix’ originalinnhold nominert til 24 priser.

Netflix-orginalen Marrige Story med Scarlett Johansson og Adam Driver er nominert til seks Oscar-statuetter, blant annet for beste film.

Tror på inntektsvekst

I en undersøkelse av FactSet, tror gjennomsnittet av analytikere at selskapet i fjerde kvartal vil gi et resultat på 4,63 kroner per aksje, opp fra 2,67 kroner i fjorårets fjerdekvartal.

På inntektssiden forventer ekspertene inntekter på 48,5 milliarder kroner, skriver nettstedet. Samme kvartal i fjor ga inntekter på 37,4 milliarder kroner.

Publisert: