Investorenes aksjekjøp

Øystein Stray Spetalen kaster kortene i Bonheur

Spetalen har solgt unna aksjer for rundt 70 millioner i Bonheur siden han begynte å selge seg ned. Nå er han ute av listen over de 50. største aksjonærene.

Mattis Sandblad
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:,

Investoren og milliardæren kjøpte seg i løpet av sommeren betydelig opp til å bli en av de største aksjonærene i Bonheur.

Det skjedde kort tid etter han slaktet såkalte ESG-aksjer (Environmental, Social and Governance) på Hegnars investordag, og påpekte at det ikke var noe fundamentalt som støttet opp under prisingen til «grønne aksjer».

Kaster kortene

Den siste måneden har Spetalen gjennom investeringsselskapet Tycoon Industrier riktignok mer enn halvert beholdningen sin, og sist uke solgte han seg ut av listen over de 50. største eierne, ifølge ferske aksjonæroversikter.

Samlet har han solgt aksjer for rundt 70 millioner kroner i perioden frem til og med onsdag sist uke.

Bonheur hadde allerede steget betydelig før Spetalen kom inn som en av de størst eierne, men han klarte fortsatt å få med seg gevinst ut døren. Siden investoren første gang dukket opp blant de 30. største aksjonærene har Bonheur-aksjen steget rundt 10 prosent på Oslo Børs.

Les også

Spetalen med nye tankkjøp: Øker kraftig i Okeanis Eco Tankers

Grønn rakett

På det meste eide Tycoon Industrier 434.551 Bonheur-aksjer i begynnelsen av oktober. Etter nedsalget sist uke eier han nå maksimum 62.194 aksjer. Det er ikke kjent om de resterende er solgt.

Bonheur, som kontrolleres av Fred. Olsen og familien, består etter Dolphin Drilling-konkursen i sommer for det meste av havvind-investeringer.

Den «grønne» aksjeraketten er så langt i år opp 105 prosent til kurs 187 kroner på Oslo Børs. Den siste tiden har den voldsomme oppgangen tidligere i år imidlertid avtatt noe, og Bonheur-aksjen er ned rundt åtte prosent fra toppen i slutten av september.

Øystein Stray Spetalens bror, Eigil Spetalen, faller denne uken også ut av listen over de største Bonheur-aksjonærene gjennom sitt investeringsselskap Kristianro.

Traff blink i tank

Samtidig som Spetalen har dumpet Bonheur-aksjer, har han truffet blink i tankaksjer.

Investoren kjøpte seg i sommer og høst opp i tankrederiene Hunter Group og Okeanis Eco Tankers samtidig som inntjeningen til tankskipene skjøt i været.

Han er nå tiende største aksjonær i Okeanis Eco Tankers, med en eierandel på 1,66 prosent. Selskapet er opp 45 prosent til kurs 97 kroner på Oslo Børs de siste tre månedene.

Oppdatering: En fersk aksjonæroversikt mandag ettermiddag viser at Spetalen har økt Okeanis-beholdningen sin kraftig den siste tiden.

Her kan du lese mer om

 1. Investorenes aksjekjøp
 2. Bonheur
 3. Okeanis Eco Tankers
 4. Øystein Stray Spetalen
 5. Oslo Bay District
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Spetalen med nye tankkjøp: Øker kraftig i Okeanis Eco Tankers

 2. Spetalen fortsetter tankkjøpene: Satser på Fredlys tankrederi Hunter

 3. Øystein Stray Spetalen med nytt millionkjøp i B2 Holding

 4. Annonsørinnhold

 5. Spetalen laster opp med nye tankaksjer i Okeanis Eco Tankers

 6. Spetalen selger unna i tank