Otovo nærmer seg milliard-milepæl

Publisert:

Solcelleselskspet Otovo henter 150 millioner kroner i egenkapital i en investeringsrunde ledet av den svenske handelsselskapet Axel Johnson.

Axel Johnson, Otovo og selskapets grunnleggere har nådd en avtale der Axel Johnsen vil investere 177 millioner kroner i Otovo til 95 kroner per aksje, fremkommer det av en melding fredag.

Etter investeringen vil verdivurderingen av selskapet være omtrent 806 millioner kroner. Otovo har tidligere samlet inn 200 millioner kroner i egenkapital.

I oktober i fjor hentet Otovo inn 100 millioner i frisk kapital fra pensjonsselskapet KLP og det statlige klimainvesteringsfondet Nysnø for å kunne satse nedover i Europa. De eksisterende eierne Obos, Akershus Energy og Agder Energi Venture spyttet også inn mer kapital.

Den svenske handelskjempen utvider investeringer

Axel Johnson har nylig utvidet selskapets investeringer til blant annet solenergi.

– Vi har stor tro på den sentrale rollen solenergi vil spille i fremtidens energisystemer. Otovo passer perfekt inn i vår investeringsteori, gitt at selskapet hjelper husholdningene med å ta i bruk solenergi raskt og enkelt, ved å bruke teknologi som bidrar til å redusere kostnadene for forbrukeren, sier Stina Andersson, driftsdirektør hos Axel Johnson.

Otovo er et norsk solcelleselskap som ble grunnlagt for tre og et halvt år siden. Selskapet har også etablert seg i Sverige, Frankrike og Spania.

– For Otovo er bekreftelsen fra en av Europas mest fremoverlente detaljhandelsgrupper, og den ekstra finansieringen viser ytterligere tillit til at vi er i ferd med bygge den europeiske lederen innenfor solenergi til boliger, sier Andreas Thorsheim, administrerende direktør og grunnlegger av Otovo.

Utsteder nye aksjer

Otovo vil skaffe 150 millioner kroner i en aksjeinvestering ved utstedelse av nye aksjer der hele beløpet er forpliktet av Axel Johnson og eksisterende aksjonærer.

Axel Johnson vil i tillegg til tildeling av primære aksjer kjøpe sekundære aksjer for å nå investeringssummen på 177 millioner kroner.

Transaksjonen forventes å bli avsluttet på generalforsamlingen 29. november.

Publisert: