- Det går ikke an å komme midt i hævven!

Ishockeystjernen kaster seg med i årets Aksje-NM.

AKSJE-NM 2014: Espen «Shampo» Knutsen gjør seg klar til dyst.
Publisert: Publisert:

- Min målsetning er å slå frontfigurene. Det hadde selvfølgelig vært moro å satt på plass Tommy Sharif.

Det sier en konkurranseinnstilt Espen «Shampo» Knutsen til E24. Den tidligere ishockeystjernen har nemlig valgt å delta på Aksje-NM 2014, og motivasjonen står det ikke på:

- Konkurranse er jo alltid moro. Så dette må jeg prøve meg på, sier han.

Rekker du å sette av litt tid til dette da?

- Klart det! Det blir i hvert fall en daglig visit. Det er jo uansett alltid artig å følge med på aksjekursene. Så dette blir jo da som å slå to fluer i en smekk, sier han entusiastisk.

Begynte med aksjer i Sverige

ESPEN KNUTSEN UNDER SIN FØRSTE HJEMMEKAMP I DJURGÅRDEN, GLOBEN.

Espen uttaler at han de siste årene ikke har vært veldig aktiv med aksjehandel, men at han i perioder har satset ganske bra.

Blant annet når han spilte i Djurgården ble han overbevist om å teste seg litt.

- Det begynte litt i Sverige. Keeperen Tommy Söderström var jo helt gæærn etter aksjer, så jeg ble jo litt påvirket av det. Fikk endel tips og kjøpte litt i den tiden. Og det gikk faktisk ganske bra.

Deretter ble det som med mange andre en tur med berg-og-dalbanen under IT-boblen på slutten av 90-tallet.

- Den tiden var ganske morsom helt til det snudde. Etter det har jeg ikke vært så aktiv med aksjer, humrer Knutsen.

MELD DEG PÅ AKSJE-NM HER!

Grisefarm i Canada

På spørsmål om han har noen gode investeringshistorier på lager forteller Shampo at han en gang ble overbevist til å satse litt penger i en canadisk grisefarm.

- Det må vel være det rareste jeg har kjøpt noen gang. Dette var et unotert selskap som en canadisk kompis tipset om, og jeg ble med sammen med et par hockey-venner.

- Det gikk egentlig ganske bra i starten, og summen gikk fra 50.000 til 500.000 ganske fort. Men deretter var det som under IT-bobla, aksjen var nok ikke så bra allikevel. Den ble jo skikkelig hypet opp, fortsetter han lattermildt.

Målsetning og taktikk

Bilde av Espen Knutsen fra Globen

På spørsmål om hvordan Knutsen tenker å gå frem i Aksje-NM er han i hvert fall klar på en ting:

- Det blir ikke noe Statoil og Hydro på meg. Det kommer til å bli potensielle raketter og veldig mye risiko. Så får vi se om jeg ender på topp eller bunn.

Har du noen spesielle aksjer eller markeder du vil satse på da?

- Per nå er jeg ikke helt sikker. Jeg kommer til å sette av litt tid før konkurransen for å lese meg opp. Jeg har som sagt blitt litt rusten så må oppdatere meg på dagens situasjon.

Alt i alt ville han egentlig foretrukket å satse langsiktig, hvor man slipper alle faktorer som slår inn i det kortsiktige bildet.

- Jeg kjøpte blant annet H&M-aksjer for en stund siden. Så ble det en skikkelig mild vinter og de solgte dårlig med klær og aksjen falt. Sånne ting er jo litt vanskelig å forutse.

- Det er mange ting som spiller inn kortsiktig, så man skal ha litt «tur».

Klar for Wall Street

På spørsmål om hvordan han stiller seg til USA-tur dersom han vinner, responderer han følgende:

- Da hadde det bare vært å stikke da. Det hadde jo vært knall gøy. Jeg har vært innom New York et par ganger, men aldri Wall Street.

- Jeg så forøvrig «The Wolf of Wall Street» her om dagen. Det var jo en helt syk film som representerer deler av historien til Wall Street, så det hadde så absolutt vært en opplevelse, avslutter Knutsen.

Aksje-NM 2014

27. januar går startskuddet for Aksje-NM 2014 som varer i seks uker. For sjette år på rad vil hver påmeldte deltaker få 100.000 «lekepenger» å investere for.

Den som vinner konkurransen stikker av med en tur til Wall Street sammen med Nordnet, i tillegg til en pengepremie på 30.000 kroner og en VAIO Tap 11 fra Sony.

Dersom man ønsker mer enn bare å lære seg om aksjer får man mulighet til å konkurrere mot bransjens dyktigste, deriblant den anerkjente daytraderen Svend Egil Larsen, spareøkonom i Nordnet og meglere fra Trendtech og Prize Capital Markets.

Nytt for neste runde er at man kan etablere liga-system og dermed konkurrere direkte mot venner eller kollegaer.

Ennå ikke påmeldt? Meld deg på her.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om