Studentlag i Aksje-NM: Hadde smakt godt å trone øverst på pallen

Studentlaget fra University of Edinburgh Business School tror det blir litt mer kaffe og litt mindre søvn enn vanlig i måneden Aksje-NM pågår.

EDINBURGH-STUDENTLAG: (Fra venstre) Erik Risvold Ystgård, Kristian Vervik Salte, Fredrik Aspeslett Torgersen, Aleksandar Tasic, Tormod Østerås, Simen Munthe-Kaas og Robert Smith.

Privat
 • Ingvild Sagmoen
Publisert:

Med mål om å slå alle de norske skolene har studentlaget fra University of Edinburgh Business School meldt seg på studentligaen i Aksje-NM 2017.

– Vi har venner som er med ved flere av de norske handelshøyskolene, og det hadde smakt veldig godt å trone øverst på pallen når konkurransen avsluttes 28. februar, sier Kristian Vervik Salte.

– Laget som var med fra skolen vår i fjor gjorde det veldig bra, og vi vil gjerne følge opp suksessen, legger han til.

I E24s aksjekonkurranse kan studenter melde på lag og konkurrere mot hverandre i en egen studentliga. Tror du at ditt studentlag kan slå Edinburgh-studentene og de andre skolelagene som er med i konkurransen? Det er bare noen dager til startskuddet for årets Aksje-NM går. Har du ikke allerede meldt deg på, kan du gjøre det her!

 • Les mer her om hvordan du går frem for å melde på studentlag!

– Hadde vært gøy å slå proffene

I tillegg til Salte består studentlaget av Robert Smith, Simen Munthe-Kaas, Tormod Østerås, Aleksandar Tasic, Fredrik Aspeslett Torgersen og Erik Risvold Ystgård.

Alle studerer ved University of Edinburgh Business School for å ta en 12 måneders master innenfor finans.

– Vi har alle deltatt individuelt i Aksje-NM tidligere, og synes derfor det hadde vært gøy å melde oss på som et lag i år, sier Fredrik Aspeslett Torgersen.

– Det er også en fin anledning til å få prøvd seg mot «proffene» som er potensielle fremtidige arbeidsgivere. Dessuten vet vi jo at ekspertene hater å bli slått av oss studenter, så det hadde vært gøy å slå Tom Hauglund og Karl Oscar Strøm!

Utfordring å få nok tid

Mens Torgersen, Østerås og Tasic har bakgrunn fra Handelshøyskolen i Trondheim, er Salte utdannet økonom fra BI Bergen. Risvold Ystgård er samfunnsøkonom fra UiB, Smith er geolog med mastergrad fra Imperial College London og Munthe-Kaas har en bachelor i Supply Chain Management fra Høyskolen i Molde.

Interessert i aksjehandel? Diskuter aksjer, markedet og Aksje-NM her!

Simen Munthe-Kaas forteller at skolen i Edinburgh stiller en del ressurser til disposisjon, blant annet ti Bloomberg-terminaler, i tillegg til Thomson Reuters og Datastream, som er abonnementstjenester med oppdaterte «real time» børs- og finansinformasjon.

– Jeg vil jo si at vi har et godt utgangspunkt for å gjøre det bra i konkurransen med så mange verktøy tilgjengelig, sier han.

Les også

Aksjeskolen: Aksjemarkedet fra A til Å

– Den største utfordringen for vår del er tid. Vi har forelesninger som vanlig, og prosjekter som skal leveres eller presenteres hver uke. Siden mastergraden går over 12 måneder er opplegget på skolen veldig intensivt. Det er mulig det blir litt mer kaffe og litt mindre søvn enn vanlig i februar, ler Salte.

Vil posisjonere seg mot kvartalsresultater

Aksje-NM varer i år i fire uker. Edinburgh-studentene påpeker at det er begrenset hvor mye strategi de vil få bruk for i den korte perioden.

– Fundamental analyse har et begrenset bruksområde på en så kort periode, så vi kommer til å se mye på tekniske indikatorer. Om vi finner momentum i en aksje vil vi hoppe på, selv om det fundamentale ikke signaliserer kjøp, sier Erik Risvold Ystgård.

Aleksandar Tasic legger til at de vil følge nøye med når selskaper kommer med kvartalsresultater i denne perioden.

– Vi vil posisjonere oss mot dette. Det er tvilsomt at porteføljen vår vil inneholde mer enn fem-seks aksjer på ethvert tidspunkt. Vi vil heller gå tungt inn i de selskapene vi har troen på, i stedet for å diversifisere, sier han.

Studentene planlegger å gå for aksjer som er svært volatile i markedet, som har lav markedsverdi og høy beta.

– Aksjene må samtidig være likvide nok til at vi ikke blir begrenset av reglene i konkurransen. Om man skal ha sjanse til å vinne må man våge å ta høy risiko, sier Tormod Østerås.

Alle syv eier selv aksjer, forteller de.

– Vi bruker mye tid på å se på selskaper, men da gjerne med et mye lengre perspektiv. Jeg tror ikke at det er noen privatpersoner som investerer like aggressivt med sine egne penger, sier Robert Smith.

Les også

Aksje-NM 2017: Dette kan du vinne

Les også

Nå starter Aksje-NM opp igjen – nå med live aksjekurser

Les også

Slik melder du på studentlag i Aksje-NM

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Studentliv
 2. Aksje-NM

Flere artikler

 1. Går for seier i studentligaen

 2. Siste sjanse til å teste Aksje-NM for i år! Kan du slå disse studentene?

 3. To dager igjen av Aksje-NM: Slik er ståa før sluttspurten

 4. Betalt innhold

  Dette er forvalterne som styrer milliarder i norske fond

 5. Betalt innhold

  Den enslige traderen som rystet verdens finanssystem