STARTSKUDDET FOR RESULTATSESONGEN: Høye forventninger til Alcoa-tallene

Det er knyttet store forventninger til Alcoas første kvartalsresultater som legges frem etter New York-børsens stengetid mandag.

ALUMINIUMGSGIGANT: Hydro-konkurrenten og aluminiumsgiganten Alcoa leverer sine resultattal fra første kvartal kommer etter New York-børsens stengetid mandag. Selskapet er som vanlig først ute av de store amerikanske selskapene med sine tall.

  • E24/NTB/Six News
Publisert:

Verdens største aluminiumsprodusent Alcoa (AA) er førstemann ut i den amerikanske resultatsesongen.

Selskapet ventes å melde om tredoble inntekter, drevet opp av høyere metallpriser. Økt etterspørsel veier opp for nesten rekordhøye globale lagre.

Alcoa-aksjen er opp 16 prosent så langt i 2011 og falt 1,1 prosent på fredag. I dagens førhandel stiger aksjen nær 1 prosent.

Analytikerne venter ifølge FactSet Research at selskapet hadde en justert inntjening per aksje (EPS) på 0,27 dollar og 6,14 milliarder dollar i inntekter i første kvartal. Det vil i tilfelle være selskapets beste resultat siden tredje kvartal 2008, ifølge Bloomberg.

Prisstigning

Aluminiumsprisene har steget med 15 prosent det siste året på økt metalletterspørsel. Økt forbruk vil mer enn veie opp for effektene av svakere kinesisk økonomisk vekst og høye lagre på LME, ifølge analytiker Bill Selesky ved Argus Research som er sitert av Bloomberg.

Alcoa, Inc.

- Etterspørselen i fremvoksende markeder er driveren her, supplert av vekst i USA. Det vil ta hånd om alle lagerproblemer i 2011, sier Selsky som anbefaler kjøp av Alcoa-aksjer.

Kina er verdens største aluminiumsforbruker og stod for 38 prosent av global etterspørsel i januar. Til tross for innstramming i pengepolitikken ventes den kinesiske etetrspørselen å stige med 10-15 prosent i år. Til tross for at Kina forsøker å kjøle ned økonomien for å kontrollere inflasjonen ventes det er vekst på ni prosent i år.

Norsk Hydro

LES OGSÅ:

Hydro stoler på kinesisk vekst

Markedet gratulerer Hydro med Vale

Hydro-innsider hamstrer

Hydro vil øke trykket i gruvene

FLERE NYHETER PÅ E24

Her kan du lese mer om

  1. Alcoa
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Alcoa-forventninger ble innfridd

  2. Hydro-konkurrent i støtet på Wall Street

  3. Hydros største konkurrentfår søppelstatus

  4. Annonsørinnhold

  5. Overraskende oppgang i Alcoa-resultatet

  6. Wall St. fordøyer Alcoas resultater