Yara stiger på flat
børs

Yara henter seg inn igjen etter en mørk børsdag tirsdag. Northland Resources er reddet.  

STIGER: Yara stiger på Oslo Børs onsdag morgen etter å ha vært en av de store taperne tirsdag.
Publisert:

Kunstgjødselselskapet Yara var et av selskapene som gikk mest tilbake på handelen tirsdag. Onsdag morgen stiger aksjen, og henter inn det tapte. Aksjen stiger 1,64 prosent et vel kvarter etter åpning, og er sammen med Statoil mest omsatt.

Hovedindeksen er svakt opp 0,4 prosent til en indeks 495,46.

Nyhetene tirsdag om at den russiske gjødselsprodusenten Uralkali meldte om at kaliumprisen ville falle til under 300 dollar per tonn.

Selskapet kjøper inn råstoffet fra konkurrentene, før det videreselges i en foredlet variant.

Til TDN Finans sier kommunikasjonsdirektør Bernhard Stormyr i Yara at økt konkurranse er «utelukkende positiv» for selskapet.

Imidlertid falt aksjen 1,8 prosent tirsdag til en kurs 255,70 kroner som den mest omsatte på Oslo Børs. Onsdag gjør den et rekyl opp igjen.

Northland reddet

På Northland Resources ekstraordinære generalforsamling fikk selskapet grønt lys fra aksjonærene, og fikk dermed godkjent redningsplanen for det kriserammede gruveselskapet.

Oslo Børs preges imidlertid fortsatt av sommerhandel. De foregående dagene denne uken har vært preget av investorenes tilbakeholdenhet frem til den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke vil gi sin redegjørelse etter det to dager lange rentemøtet onsdag kveld.

Asia endte blandet onsdag der Nikkei- og Topix-indeksen gikk tilbake, mens det i Kina var et minirally for handelen roet seg inn mot stenging. MSCI-indeksen gikk tilbake 0,1 prosent, og endte som Wall Street tirsdag relativt flatt.

LES OGSÅ: Klar bedring i Europa - ny flat dag ventet på Oslo Børs

Norvarg-funnet mindre enn ventet

Det norske oljeselskap sendte også i morges ut en oppdatering på Norvarg-feltet som ble påvist i 2011.

Avgrensingsbrønnen ble boret på 377 meters havdyp, om lag 275 kilometer nord for Hammerfest og fem kilometer nordøst for funnbrønnen som påviste hydrokarboner på Norvarg.Produktiviteten var imidlertid noe lavere enn ventet, melder selskapet.

Total E&P Norge er operatør på feltet, som sammen med Det norske oljeselskap, North Energy og Rocksource er rettighetshavere.

- Resultatene fra avgrensningsbrønnen har bekreftet Norvargfunnets omfattende utstrekning og tilstedeværelsen av bevegelig gass gjennom hele Kobbeformasjonen, uten at vannkontakt er observert.

- Som forventet varierer kvaliteten i reservoaret og videre analyser er nødvendig for å bekrefte produktiviteten i enkelte av reservoarintervallene. Partnerskapet vil nå vurdere volumpotensialet i strukturen, samt potensielle fremtidige utbyggingsmuligheter, heter det i meldingen fra selskapet.

Positive trekk fra Europa

I morgenrapporten fra DNB vektlegger de at situasjonen i eurosonen ser bedre ut enn på lenge.

Bedring i Europa har gitt tro på at eurosonens hittil lengste nedtur – syv kvartaler med sammenhengende BNP-nedgang, skal se en slutt ved enden av kvartalet.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om