Ruzicka ny sjef i Orkla

- Han har de beste kvalifikasjoner til å lede selskapet fremover, sier Stein Erik Hagen. 

FORHÅNDSFAVORITTEN: Peter A. Ruzicka overtar konsernsjefstolen i Orkla mandag 10. februar, og etterfølger Åge Korsvold.
Publisert:

Styret i Orkla har utnevnt Peter A. Ruzicka til ny konsernsjef etter Åge Korsvold.

Utnevnelsen kommer etter at Korsvold i begynnelsen av januar varslet at han vil gå av 30. april. På daværende tidspunkt hadde ikke Orkla-ledelsen noen ny leder klar, selv om Stein Erik Hagen var tydelig på at de var kommet langt i prosessen.

E24 skrev tirsdag at Ruzicka, som har arbeidet tett med Orkla-eier Stein Erik Hagen i en årrekke, var den heteste kandidaten til stillingen.

- Jeg er svært fornøyd med at Peter A. Ruzicka har takket ja til å bli ny konsernsjef i Orkla. Ruzicka kjenner Orkla og dagligvarebransjen godt. Han har solid merkevarekompetanse. Peter A. Ruzicka har de beste kvalifikasjoner til å lede Orkla fremover, sier styreleder Stein Erik Hagen i Orkla.

Ruzicka har 24 års erfaring fra detaljhandelen. Han var adm. direktør i Hakon Gruppen fra 1995 til 2000 og ansvarlig for etableringen av ICA i Baltikum.

Fra 1998 til 2000 var han i tillegg visekonsernsjef i ICA AB. Fra 2000 ledet han Aholds aktiviteter i Tsjekkia og Slovakia. I perioden 2003-2006 var Ruzicka adm. direktør for Jernia, og han har siden 2006 vært adm. direktør for Canica, som er Stein Erik Hagens familieselskap.

Ruzicka har vært medlem av styret siden 2008 og i perioden 2003-2005. I tillegg har han vært medlem av Orklas revisjonsutvalg siden 2010 og i perioden 2004-2005.

- Jeg er svært takknemlig for å få muligheten til å lede Orkla i en spennende og viktig fase for konsernet. Jeg ønsker å bygge videre på Orklas sterke posisjon som Nordens ledende merkevareselskap, sier påtroppende konsernsjef Peter A. Ruzicka.

Den nye konsernsjefen i Orkla tiltrer mandag 10. februar.

Les også:

Dette ventes i denne ukens resultatskredAlle peker på én mann: Han blir toppsjef i Orkla- Jeg har ikke pyntet bruraMarkedet skuffet over Korsvold-exitStein Erik Hagen: Lekkasjer presset frem meldingenStein Erik Hagen:- Jeg ble litt paff da han ringteOrkla kjøper Rieber-konsernetBjørn M. Wiggen: - Det er rimelig spesielt

Publisert: