Wall Street satte ny High Score

Stjernekrig i gaming-industrien før resultatslipp.

DATAKRIG: Dataspillindustrien gjør seg klar for resultatslipp. Senest mandag sikret EA seg rettighetene til å lage spill basert på Star Wars.
Publisert:

Tirsdag endte med bred oppgang på Wall Street - og nye rekorder..

Dow Jones steg 0,58 prosent til 15.056,2 poeng, Nasdaq steg 0,11 prosent til 3.396,63 poeng og S&P 500 steg 0,52 prosent til 1.625,96 poeng.

Med Dow over 15.000 poeng for første gang og ny rekord på S&P 500 for fjerde dag på rad - satte Wall Street en solid High Score tirsdag.

Det skjedde på samme dag som oppmerksomheten rettes inn mot en av de store, forbrukertunge underholdningsbransjene.

Tirsdag kom nemlig årets første kvartalsresultat fra et av verdens største gamingselskaper, Electronic Arts.

LES OGSÅ: EA: Salget falt i årets tre første måneder

Senere i uken følger flere av de store data- og videospillprodusentene etter.

Og tar man aksjekursene til Electronic Arts, Activision Blizzard og Take-Two Interactive Software så langt i år i betraktning - burde det være godt nytt i vente.

(Saken fortsetter under illustrasjonen)

Slik ser «Bioshock Infinite» ut inne i spillet som er laget at 2K Games, eid av TakeTwo Interactive Software.

Formidabel oppgang

Electronic Arts (EA), som er først ute med resultater etter stengetid på børsen i USA tirsdag, har nemlig steget over 25 prosent så langt i år.

Selskapet står bak en rekke kjente sportsspill - deriblant FIFA og NHL-seriene, men også Battlefield, TheSims, SimCity og nyere spill som Mass Effect og Dead Space.

Enda bedre er kursutviklingen for Activision Blizzard, som i øyeblikket har passert japanske Nintendo målt i markedsverdi.

Holdingselskapet bak produsentene av blant annet Call of Duty-serien, Tony Hawk og Diablo-spillene, er så langt i år hele 40,3 prosent opp på Børsen.

Tilsvarende er utviklingen for Take-Two Interactive Software, som blant annet eier 2K Games. Dette selskapet slapp i løpet av kvartalet et av de mest populære og kritikerroste spillene så langt i 2013, «Bioshock Infinite». Kursen er da også oppe 43 prosent i år.

Salgstall ned

Men vil de økonomiske resultatene som ble skapt i disse selskapene forsvare oppgangen?

Det er ikke sikkert, ifølge amerikanske analytikere.

En årsak mener de er at salgstallene for dataspill er på stadig vei nedover. Ifølge det amerikanske instituttet for markedsanalyse, NDP Group, er salget av dataspill 10 prosent lavere i første kvartal i 2013 sammenlignet med i fjor.

Men - det er et stort men knyttet til disse tallene. NDP rapporterer nemlig bare salgstall over disk i butikk, og ikke salgs i digitale kanaler, som for eksempel distribusjonsplattformen Steam.

Det største aberet, og det man tror er den egentlige grunnen til at investorer strømmer til disse aksjene om dagen, er derimot ikke knyttet direkte til salgstall.

(Saken fortsetter under bildet)

DINOSAURER: Sony og Microsoft har ennå til gode å komme med sine Playstation og Xbox-konsoller i åttende generasjon av spillmaskiner. Enn så lenge er Playstation 3 og Xbox 360 for dinosaurer å regne. Nintendo er et hestehode foran med sin Wii U, i alle fall når det gjelder å være først ute.

Konsollrykter driver oppgangen

Det er nemlig de forestående slippene av nye versjoner av de mest populære spillkonsollene som driver spillaksjenes oppgang, ifølge analytikere.

Sonys Playstation 4 kommer på markedet i løpet av året, mens ryktene vil ha det til at Microsoft vil avsløre mer om sin nye Xbox i slutten av mai.

Med snart sju år på markedet er kanskje ikke rart at salget av spill til Playstation 3 dabber av. Det samme for Xbox 360, som har eksistert side 2005.

EA-kursen endte dagen 0,66 prosent i pluss. Activision Blizzard steg 0,40 prosent, mens Take Two steg 0,9 prosent.

Sony steg 3,33 prosent på børsen i USA, mens Microsoft falt 1,3 prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om