Apple visste at dette kunne skje før iPhone 6 ble lansert

«Bendgate» skapte mediestorm. Det Apple aldri sa, var at de selv hadde oppdaget at iPhone-modellene var sårbare for bøying via intern testing, ifølge rettsdokumenter.

DÅRLIG REKLAME: iPhone 6 fikk stryk i test publisert på Youtube. Nå viser det seg at Apple visste om at telefonene var lette å bøye.

Foto: YOUTUBE / UNBOX THERAPY
  • Karl Wig
Publisert:,

Apples egen interntesting avslørte at iPhone 6 hadde 3,3 ganger større sjanse for å bli bøyd enn sin forgjenger iPhone 5S, grunnet endringer i konstruksjonen – mens sjansen for å bøye storebroren iPhone 6 Plus var hele 7,2 ganger større.

Det skriver nettstedet Motherboard torsdag kveld, og viser til interne rettsdokumenter som de delvis har fått tilgang på.

Rettsdokumentene relaterer seg til et gruppesøksmål mot Apple over det som fikk tilnavnet «bendgate» – etter at flere iPhone-eiere nettopp opplevde at telefonene ble bøyd.

Opplysningene er oppsiktsvekkende fordi Apple har stilt seg uforstående til bøyde telefoner i offentligheten, og forsikret om at konstruksjonen er svært solid, bemerker Macrumors.

Apple endret likevel konstruksjonen fra iPhone 7 og utover – og den nyeste iPhone X har siderammer i stål, i stedet for aluminium.

Les også

«Batterygate»: Apple gir iPhone-brukere penger tilbake

Apple: Ni klager

Etter at flere amerikanske medier begynte å skrive om bøyde telefoner i etterkant av lanseringen, fnøs Apple av oppslagene.

– De første seks dagene telefonen har vært i salg har vi bare fått ni klager angående bøyd iPhone 6, sa Apple til nettstedet Re/Code.

Apple solgte mer enn ti millioner iPhone 6 i løpet av første helgen den var i salg.

Selskapet gikk langt i å berolige kunder etter nyheten og uttalte følgende:

– Vi velger materialer av høy kvalitet, og produserer produktene slik at de skal vare lenge. I tillegg gjennomfører vi en rekke tester i løpet av produksjonssyklusen. iPhone 6 og iPhone 6 Plus møter, eller overgår våre høye kvalitetsstandarder.

Les også

Hedgefond dumpet Apple-aksjer for 6,9 milliarder kroner

Les også

Apple nærmer seg 1.000 milliarder dollar

Les også

Apple støtter Hydro-konkurrenter

Her kan du lese mer om

  1. Apple
  2. iPhone
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Apple bekrefter problemer med iPhone 8

  2. Ser du forskjellen? Motorola refses for iPhone-blåkopi

  3. Tungt Apple-fall – aksjen nedgraderes

  4. Annonsørinnhold

  5. Tror Apple vil lansere tre nye iPhoner: – De vil heller tjene mye enn å selge mye

  6. Sjekk Apple-aksjens elleville kursoppgang i år